Cultural Heritage in Action

Cultural Heritage in Action je program uzajamnog učenja i usavršavanja podržan od strane Europske komisije, a namijenjen je donositeljima politika u području kulturne baštine na lokalnoj i regionalnoj razini.   

Cilj programa je osnažiti gradove i regije u donošenju politika i pokretanju inicijativa u području kulturne baštine te potaknuti razvoj inovativnih rješenja za zaštitu vrijedne kulturne baštine.

Program je usmjeren na dvije aktivnosti:

1) produkciju kataloga kojim će se predstaviti 30 primjera dobre prakse iz gradova, regija, neurbanih i ruralnih područja diljem Europske unije;
2) organizaciju i provedbu 12 posjeta uzajamnog učenja koji će okupiti najmanje 20 sudionika po posjetu.
  
KAKO JE MOGUĆE SUDJELOVATI?

1) PRIMJERI DOBRE PRAKSE / ISKAZ INTERESA ZA POSJETE UZAJAMNOG UČENJA

Kako bi se identificiralo 30 primjera dobre prakse koji podrazumijevaju inovativna lokalna rješenja s realnim učinkom kao moguće nadahnuće drugima, raspisan je natječajni poziv s rokom prijave do 27. ožujka 2020. godine.
Moguće je podnijeti prijave i ako ste zainteresirani za sudjelovanje u programu kao domaćin jednog od posjeta s ciljem uzajamnog učenja.
 
2) SUDJELOVANJE U POSJETIMA UZAJAMNOG UČENJA

Poziv za sudjelovanje u posjetima uzajamnog učenja raspisat će se u lipnju 2020. godine. Poziv će biti otvoren za prijave predstavnika tijela javne vlasti na lokalnoj i regionalnoj razini i dionike sektora aktivne u području kulturne baštine.
 
Detalji Poziva i obrazac za podnošenje prijava dostupni su ovdje.

 

  •   OBAVIJEST JE ISTEKLA
  •   OBJAVLJENO: 04.03.2020, 11:46h
  •   TRAJANJE: 27.04.2020, 11:46h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja