Vodice, 09. prosinca 2017. godine - Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji

Već tradicionalna 7. međunarodna manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji" održat će se 09. prosinca 2017. godine u Vodicama u hotelu Olympia.

Ova manifestacija koju organiziraju: Udruga senzorskih analitičara „OLEA“ Šibenik, Zavod za javno zdravstvo Šibenik, Savjetodavna služba, i HGK Šibenik te Razvojna agencija Šibensko-kninske županije svake godine okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja, ali nastoji i dalje široj javnosti predstaviti važnost konzumiranja mladog maslinovog ulja. I ove godine događaj je pod visokim pokroviteljstvom ureda Predsjednice RH, Ministarstva poljoprivrede i Šibensko-kninske županije.

Upravo u smjeru razvoja i podrške iskazane poljoprivrednicima, koji su itekako napravili skok u proizvodnji i kvaliteti zadnjih godina, održavanje manifestacija poput Dana mladog maslinovog ulja vrlo je važno za područje Dalmacije. Manifestacija je ujedno jedinstveno mjesto za poslovne i privatne susrete te nezaboravne trenutke na zajedničkoj završnoj večeri uz bogat zabavni program.

Upute za prijavitelje

Količina potrebna za ocjenjivanje je 0,5 l maslinovog ulja. Ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo, Šibenik) i organoleptička svojstva (Udruga "OLEA", Šibenik). Svi ocjenjivači ovlašteni su za kušače maslinovog ulja. Uzorak ulja može se dostaviti u uljarama, a uplata doznačiti na račun Udruge dalmatinskih uljara, IBAN: HR6224070001100331920 s pozivom na broj JMBG ili OIB poljoprivrednog gospodarstva, te s opisom plaćanja: Sudjelovanje na manifestaciji "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji". Potvrdu o uplati potrebo je dostaviti na dresu Udruge dalmatinskih uljara, Ivana Gundulića 25, Vodice.

Zbog ograničenog broja uzoraka, maksimalno 200, prijave će se zaprimati do 25. studenog 2017. godine s napomenom da će organizatori skratiti rok za prijave ukoliko se prije isteka roka zaprimi dovoljan broj uzoraka.

Cijena po uzorku je 300,00 kuna koja pored troška kemijske i organoleptičke analize i fonda nagrada uključuje i večeru za jednu osobu na završnoj večeri dodjele priznanja i nagrada koja će se održati u Vodicama (hotel Olympia), 09. prosinca 2017. godine s početkom u 20,00 sati. 

Pravo na sudjelovanje u Manifestaciji imaju sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u registar poljoprivrednih gospodarstava.

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače te ostale subjekte koji žele sudjelovati na Danima mladog mladog maslinovog ulja da se prijave putem prijavnog obrasca u prilogu.

# Dokument: Format: Veličina:
Prijavni obrazac 2017. doc 45.50 KB
  •   POČETAK: 16.10.2017, 14:48h
  •   ZAVRŠETAK: 09.12.2017, 14:48h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2018   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja