Šibenik, 26. rujna 2017. - Radionice - Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Savjetodavnom službom organizira radionicu za potencijalne korisnike mjere 5 “Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. koja će se održati 26. rujna 2017. godine u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić s početkom u 11 sati, na adresi Poljana 6, Šibenik.

Radionica je namijenjena fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika, čiji je proizvodni potencijal uslijed elementarne nepogode ili katastrofalnog događaja uništen više od 30%, uz uvjet da je u županiji proglašena elementarna nepogoda ili katastrofalni događaj.

U Šibensko-kninskoj županiji zbog velikih šteta prouzročenih požarom na poljoprivrednim kulturama, trajnim nasadima, šumi, građevinama, opremi i ostalim dobrima, proglašeno je stanje elementarne nepogode za područje gradova Šibenika, Knina, Drniša i Skradina te za područje općina Bilice, Biskupija, Ervenik, Kistanje, Promina i Unešić.

Podsjećamo, u Narodnim novinama br. 74/2017 od 28. srpnja 2017. objavljen je Pravilnik koji definira uvjete prihvatljivosti za korištenje Podmjere 5.2 – Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj, a prijave na natječaj bit će omogućene od 2. listopada 2017. godine. Natječaj možete pogledati ovdje.

Cilj radionice je približiti korisnicima postupak i način prijave na natječaj, a zahtjevi za potporu podnose se od 2. listopada do 1. prosinca 2017. godine.

Pozivaju se svi zainteresirani koji žele sudjelovati na radionici da se prijave putem poveznice .

  •   POČETAK: 20.09.2017, 15:28h
  •   ZAVRŠETAK: 26.09.2017, 15:28h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2018   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja