Šibenik, 22.02.2017. – Radionica za potrebe studije „Mapiranje resursa i održivo upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županiji“

Radionica za potrebe studije „Mapiranje resursa i održivo upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županiji“ koja se provodi u sklopu projekta „CODE Aquaculture“ Razvojne agencije Šibensko-kninske županije održat će se 22. veljače 2017. sa početkom u 11 sati u prostorijama Studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Prvu u nizu radionica vodit će Tomi Haramina iz tvrtke 'Zelena infrastruktura'.

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije ove godine provodi projekt „CODE Aquaculture - Suradnja za razvoj marikulture“ koji se financira sredstvima iz EEA fonda i Norveškog fonda.

Projektom će se također osnažiti poslovna suradnja između hrvatskih i norveških tvrtki. Naime, upravo su  Cronomar, hrvatska tvrtka u norveškom vlasništvu iz Šibenika i Nofima AS, Institut iz Norveške - partneri na projektu unutar kojeg tvrtka Zelena infrastruktura izrađuje istoimenu studiju.

Planirano vrijeme završetka izrade studije je sredina ožujka 2017.godine, a sam proces uključuje djelovanje širokog kruga dionika u sektoru marikulture : od predstavnika javnog i privatnog sektora, do obrazovanja i znanstvene zajednice.

U okviru projekta izrađuje se studija  „Mapiranje resursa i održivo upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županij“.

Istraživanje za potrebe izrade ove studije će se, između ostalog,  provoditi i putem interaktivnih radionica na kojima će sudjelovati svi relevantni dionici iz sektora marikulture, prostornog planiranja i zaštite okoliša na području Šibensko-kninske županije; uzgajivači školjaka i ribe, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, sektorski dionici itd.

Cilj radionica je prikupiti što više informacija s terena a kako bi iste poslužile kao podloga za daljnje prostorno planiranje sektora marikulture na području cijele županije.

  •   POČETAK: 16.02.2017, 12:35h
  •   ZAVRŠETAK: 22.02.2017, 12:35h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja