Šibenik, 02. ožujka 2017., 17:30 sati, Radionica „Uzgoj i ekonomska isplativost smokve“

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko - kninske županije organizira predavanje na temu „Uzgoj i ekonomska isplativost poljoprivredne kulture – smokva“ koju će održati Dr. Željko Prgomet.

Radionica će se održati u četvrtak 02. ožujka 2017., s početkom u 17:30 sati u prostorijama  Razvojne agencije na adresi Velimira Škorpika 6 u Šibeniku.

Predavač Dr. Željko Prgomet je vodeći stručnjak za spomenutu mediteransku kulturu. Pored znanstvenih radova na temu smokve i drugih mediteranskih kultura, uspješan je poduzetnik koji se bavi uzgojem mediteranskog bilja i sadnica u svojim plastenicima/staklenicima te uzgaja smokvu na površini od 2 ha.

Smokva je zapostavljena kultura u Dalmaciji koja je prehranila i odškolovala generacije u teškim ekonomskim vremenima i nakon dolaska „boljih vremena“ zapostavljena je te je gotovo nema na domaćem tržištu (gotovo 100% uvoz). Proizvodi od smokve imaju visoku nutritivnu vrijednost, a smokva u zelenom stanju dostiže visoku cijenu. Kao kultura nije zahtjevna za uzgoj što ne znači da oni koji se žele baviti uzgojem iste ne trebaju steći određena znanja.

Zbog svega navedenog u suradnji sa dr. Prgometom organizira se prva radionica u Šibensko – kninskoj županiji na određenu temu, te se nadamo da će ista biti prva u nizu ovakvih edukacija. Uz glavnu temu radionice djelatnici Javne ustanove Razvojne agencije će sudionicima predstaviti otvorene natječaje iz Programa ruralnog razvoja.

Pozivaju se svi zainteresirani koji žele sudjelovati na predavanju da se prijave putem e-maila na adresu: damir.buntic@rra-sibenik.hr  ili telefonom na brojeve: 200-472, 217-113.

 

  •   POČETAK: 09.02.2017, 14:07h
  •   ZAVRŠETAK: 02.03.2017, 14:07h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja