Mrežna konferencija "Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj", 23. veljače 2021. godine, 9.15 sati.

Mrežna konferencija "Kohezijska politika i ulaganja u digitalno obrazovanje: iskustvo e-Škola u Hrvatskoj", održati će se 23. veljače 2021. godine s početkom u 9.15 sati.

Događanje je prilika da predstavimo iskustva prikupljena tijekom provođenja ključnog projekta za koji su iz Europskog fonda za regionalni razvoj  (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF) dodijeljena sredstva u iznosu od 180 milijuna eura te da izvučemo političke pouke za ulaganja u digitalnu tranziciju obrazovnog sektora diljem EU-a. Projektu je dodijeljena godišnja nagrada RegioStars za 2020.  u kategoriji Skills and Education for a digital Europe. Uključen je i u kampanju RecoverEU Europske komisije

Konferenciju organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Europskom komisijom s ciljem predstavljanja uspješnog projekta e-Škole zemljama članicama i široj javnosti. Konferenciju će otvoriti Vittoria Alliata - di Villafranca ravnateljica Opće uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, a uvodno će se obratiti povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Vrijedna iskustva u pripremi i provedbi projekta prezentirat će predstavnici CARNET-a iz uloge korisnika Projekta, a svoje iskustvo iz svakodnevne nastave podijelit će ravnatelji, nastavnici i učenici. Predstavnici JASPERS-a predstavit će tehnički aspekt pripreme ovog Projekata dok će predstavnici Europske komisije prezentirati važnost digitalnih tehnologija i vještina u idućem programskom razdoblju. Predstavnik Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (eng. Organization Economic Cooperation and Development, OECD) pojasnit će kontekst relevantnih strukturnih reformi u sektoru obrazovanja, osobito uzimajući u obzir izazove nastale u doba epidemije virusa COVID-19.

 

  •   POČETAK: 23.02.2021, 09:00h
  •   ZAVRŠETAK: 23.02.2021, 12:00h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja