KNIN, 12. travnja 2018. - Info dan: „Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU“

Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom, organizira Info dan: „Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU“. Cilj prezentacije je upoznati poduzetnike, prvenstveno mikro, mala i srednja poduzeća, s mogućnostima sufinanciranja projekata sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz bespovratna sredstva te financijske instrumente – mikrokredite. Naglasak prezentacije bit će na trenutno otvorenom natječaju „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“, čija je svrha poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-ova koji djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima:

•             C Prerađivačka industrija (izuzev skupina koje su isključene u točki 2.3.),

•             J Informacije i komunikacije (osim odjeljaka koji su isključeni u točki 2.3.).

Natječajem se potiču početna ulaganja u kapacitete MSP-ova, odnosno u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Prihvatljive aktivnosti u okviru ovog natječaja su ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, čiji je cilj izgradnja/rekonstrukcija i opremanje novih ili održavanje i opremanje postojećih proizvodnih kapaciteta te posljedično podizanje konkurentnosti poduzetnika na domaćem i inozemnom tržištu. Ukupna alokacija natječaja je 200.000.000 HRK, dok će se dodijeljene potpore kretati u rasponu od 500.000 do 15 milijuna kuna, uz intenzitet potpore od 45% za mikro i mala te 35% za srednja poduzeća.

Uz HGK, kao partnerska institucija na info danu sudjeluje i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) koja će predstavit svoje usluge za sufinanciranje vlastitog učešća tvrtki u EU projektima, kao i ostale linije kreditiranja koje su poduzetnicima na raspolaganju.

Na kraju prezentacija bit će osigurano vrijeme za pitanja sudionika.

Prezentacija će se održati 12. travnja (četvrtak) u Uredu HGK za PPDS Knin, Zvonimirova 36, s početkom u 11 sati.

Predviđeno trajanje događanja je 2 h. Ukoliko ste zainteresirani, potrebno je Vašu nazočnost potvrditi na e-mail knin@hgk.hr  najkasnije do srijede 11. travnja.

Info dan u Kninu: „Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU“

 

 
  •   POČETAK: 06.04.2018, 10:04h
  •   ZAVRŠETAK: 12.04.2018, 10:04h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja