Narodnog preporoda 4, 22000 Šibenik   •     + 385 22 217 113   •     rra@rra-sibenik.hr

Dani hrvatskog turizma, 28. i 29. listopada 2021. godine, Župa Dubrovačka

Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, održat će se 28. i 29. listopada 2021. godine u Srebrenom u Župi Dubrovačkoj.

Dani hrvatskog turizma okupljaju brojne stručnjake iz turizma i brojnih drugih djelatnosti vezano uz turizam, a ove godine organizatori su pripremili niz zanimljivih događanja. Tako će se u sklopu DHT-a održati Konferencija o budućnosti Europe: Mladi u turizmu, koja će fokus staviti na jednu od najaktualnijih tema u turizmu – radnu snagu. Na konferenciji će se razgovarati o tome kako ojačati institucionalni okvir za obrazovanje i zapošljavanje mladih u turizmu te kako povećati atraktivnost zanimanja u turizmu za mlade.
 
Panel koji organizira Hrvatska turistička zajednica pod nazivom From the new normal to normal – what global trends in travel will stay for good? What will change?“ okupit će predstavnike najveće svjetske turističke kompanije TUI, najvećeg grčko-ciparskog hotelskog lanca s preko 60 visoko kvalitetnih hotela Atlantic Hotels, vodeće travel platforme koja je osobito popularna u Americi Expedia te jednog od vodećih svjetskih turoperatora easyJet Holidays, a koji će podijeliti poslovna iskustva stečena tijekom pandemije te najaviti trendove u idućoj turističkoj godini. Poseban osvrt bit će na Hrvatskoj kao jednoj od turističkih destinacija koja je, unatoč izazovnim vremenima i okolnostima uzrokovanih globalnom pandemijom, ostvarila odlične turističke rezultate.
I ove godine održat će se i tradicionalni Hrvatski turistički forum pod nazivom: „Digital transformation – changing the way we think” na kojem će biti riječi o digitalnoj tranformaciji iz perspektive korisnika i pružatelja usluge, kao jedinom trendu u turizmu koji traje već godinama i koji je utjecao na svaki aspekt turizma. Pandemija uzrokovana koronavirusom pogurala je sve da prebace u petu brzinu, a kreativnost i inovacije donijeli su nova rješenja. Imajući to u vidu, tema ovogodišnjeg Hrvatskog turističkog foruma, koje HGK tradicionalno organizira, je „Digital transformation – changing the way we think”. Naime, tehnologija predstavlja podlogu koja je nužna za razvoj pametnog turizma. Međutim, ona sama po sebi nije dovoljna pa će priznati stručnjaci, publiku upoznati s alatima i okvirima koje digitalizacija pruža kako bi se kreirale nove, dodane vrijednosti turističkim proizvodima.

U petak, 29. listopada, kao završno događanje Dana hrvatskog turizma bit će dodijeljene turističke nagrade za 2021. godinu.
 
Program Dana hrvatskog turizma kao i informacije vezano uz prijave možete pronaći ovdje.

  •   POČETAK: 28.10.2021, 09:37h
  •   ZAVRŠETAK: 29.10.2021, 09:37h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja