Započeo projekt energetske obnove Srednje škole "Ivana Meštrovića", Drniš

  31.10.2017, 12:17h   •     RA Admin

Jučer je u Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu održana početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića na adresi Poljana 1, Drniš“. 

Konferencija obilježava početak energetske obnove zgrade škole koja će biti realizirana u 2018. godini, a obuhvaća zamjenu fasadnih zatvora, postavljanje nove toplinske obloge vanjskih zidova i pojačavanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča sa obnovom hidroizolacije. Projektom je planirana i aktivnost promidžbe u cilju podizanja svijesti učenika i građana o važnosti očuvanja okoliša postizanjem energetskih ušteda i smanjenjem emisije CO2.

Okupljene je pozdravio ravnatelj škole Ivan Zeljko koji je izrazio zadovoljstvo početkom realizacije ovog projekta i osiguranjem kvalitetnijih uvjeta odgoja i obrazovanja djece, dok je Darija Puljić, zamjenica župana Šibensko-kninske županije naglasila spremnost Šibensko-kninske županije da financijski podrži realizaciju ovako važnih projekata.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.353.273,00 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 905.306,25 kn, a Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini 733.572,98 kn.

Provođenjem ovih energetskih mjera zgrada škole u potpunosti će se obnoviti te će uz postizanje energetskih ušteda i smanjenje emisije CO2 od preko 87% u konačnici ostvariti energetski razred A+. Također, realizacijom ovog projekta ostvarit će se i značajne financijske uštede, doprinijet će očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti, a kako se škola nalazi na području posebne državne skrbi doprinijet će i ravnomjernom razvoju Šibensko-kninske županije.

Projekt je pripremila Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u suradnji sa SŠ Ivana Meštrovića Drniš, a ujedno će sudjelovati i u njegovoj provedbi. Podsjetimo, ova vrsta savjetodavne podrške sastavni je dio aktivnosti koju djelatnici Razvojne agecije provode u sklopu EU projekta Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji. Projekt je ukupne vrijednosti 1.411.535,15 kuna, provodi se kroz 30 mjeseci, a započeo je u listopadu 2016. godine. Prvenstveno, dobivena sredstva će se utrošiti za jačanje i razvoj mreže podrške potencijalnim prijaviteljima ESI fondova iz redova javnopravnih tijela Šibensko-kninske županije; županiji, gradovima, općinama i njihovim javnopravnim tijelima. Nositelj projekta je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja