Započeo projekt energetske obnove Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin

  11.10.2017, 11:27h   •     RA Admin

U Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti u Kninu, dana 10. listopada 2017. godine održana je početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Domovinske zahvalnosti na adresi Josipa Jovića 2, Knin“.

Konferencija obilježava početak energetske obnove zgrade škole koja će biti realizirana u 2018. godini, a obuhvaća zamjenu stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru (tavanu), zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom te postavljanje sustava daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za dio zgrade (dilatacija „A“), dok su dilatacije „C“ i „D“ već obnovljene prijavom škole na prethodne natječaje.

Okupljene je pozdravio ravnatelj škole Ivan Uzun koji je izrazio zadovoljstvo početkom realizacije ovog projekta i osiguranjem kvalitetnijih uvjeta odgoja i obrazovanja djece, dok su Nikola Blažević, zamjenik župana Šibensko-kninske županije te Josip Aras ispred Razvojne agencije Šibensko-kninske županije naglasili spremnost za sudjelovanje u budućoj implementaciji ovako važnih projekata.

Ukupna vrijednost projekta za kojeg su financijska sredstva osigurana u proračunu Šibensko-kninske županije iznosi 4.792.041,66 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 1.908.023,12 kn. Projekt je pripremila Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin u suradnji sa Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije, koja ima značajnu ulogu i u njegovoj provedbi.

Provođenjem ovih energetskih mjera zgrada škole će se u potpunosti obnoviti te će se ostvariti energetske uštede i smanjenje emisije CO2 preko 55%. Također, realizacijom ovog projekta ostvarit će se i značajne financijske uštede, doprinijet će očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti, a kako se škola nalazi na području posebne državne skrbi doprinijet će i ravnomjernom razvoju Šibensko-kninske županije.

 

Copyright © 2012-2017   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja