Uspješno završen projekt „STOP PTSP – Osjećam se dobro“

  31.12.2021, 10:04h   •     RA Admin

Udruga EMEDEA uspješno je završila s provedbom 1. faze projekta „STOP PTSP – Osjećam se dobro“.

Riječ je projektu čiji je cilj zaštita mentalnog zdravlja branitelja i oboljelih od PTSP-a te prevencija i bolja zdravstvena zaštita ciljane skupine. S obzirom da je u vrijeme Covid-19 epidemije pristup zdravstvenoj i psihološkoj zaštiti i pomoći bio znatno otežan, mentalno zdravlje branitelja se pogoršalo o čemu govore i brojna istraživanja o porastu nasilja u obitelji i broju preminulih.

U sklopu projekta provedena su brojna psihološka istraživanja i razgovori s braniteljima na temelju čega je kasnije izrađena online web aplikacija za pomoć braniteljima u stvarnom vremenu. Zahvaljujući izrađenoj aplikaciji, branitelji sada u svako doba imaju mogućnost dobiti savjet i razgovarati s chatbotom na online platformi.

Projekt je proveden u partnerstvu s udrugom branitelja iz Šibenika i udrugom branitelja iz Posušja.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 120.000 kuna, od čega je svih 100% sredstava financirano od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

Uspješno završen projekt „STOP PTSP – Osjećam se dobro“

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja