Uspješno održan 3. sastanak Upravnog odbora projekta TAKE IT SLOW

  19.07.2021, 15:27h   •     RA Admin

U organizaciji  projektnog partnera Javno kazalište Apulija, u Fasanu, dana 15. i 16. srpnja, uspješno je održan u hibridnom formatu (online i uživo) 3.sastanak Upravnog odbora projekta TAKE IT SLOW.

Sastanak je bio važna prilika za raspravu o aktivnostima projekta i promociju pilot područja na razini projekta. Kao dio sastanka, Javno kazalište Apulija predstavilo je lokaciju: Capitolo - Torre Canne - i Selva di Fasano, smještene na Via Francigena - Kulturnoj ruti Vijeća Europe, kao jedno od pilot područja kulturne baštine gdje će se kroz projektne aktivnosti poboljšati dostupnost navedenog područja.

Kroz sam projekt razvit će se učinkovit turistički okvir za upravljanje, marketing i promociju te će biti omogućen prijenos metodologije i znanja na aktere na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini. Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije u procesu je analize trenutnih politika na projektnom području i najboljih preporuka za provedbu, dok je regija Veneto prikupila gotovo 100 najboljih primjera dobre prakse s cijelog područja projekta, koje uključuje 6 talijanskih regija i 5 hrvatskih županije. Cilj prikupljanja najboljih primjera dobre prakse bio je naglasiti kako se u svakoj destinaciji promovira i njeguje održivost, kako u Italiji, tako i u Hrvatskoj.

Tijekom održavanja sastanka, partneri su također imali priliku posjetiti i Muzej Casa Fasanese, Twizy Tour, Dolmen Montalbano, Minareto - Fasano Selva, Muzej Egnazije.

U sljedećim razdobljima partneri će krenuti s implementacijom projektnih aktivnosti na svojim pilot projektnim područjima, izradom marketinškog plana destinacije i provedbom certificiranja za mala i srednja poduzeća, proizvode i usluge.

Projekt „TAKE IT SLOW“ osmišljen je s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao održive, zelene i pametne europske turističke regije kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu prema načelima pametne specijalizacije. Temelji se na istraživanju načina života kao spoja materijalne i nematerijalne, kulturne i prirodne baštine u suradnji sa znanstvenicima i lokalnom zajednicom kao velikim izvorom znanja. Aktivnosti projekta uključuju uspostavu prekogranične platforme za upravljanje kvalitetom jadranske regije, uspostavu pametnog strateškog okvira za inovativne destinacije, proizvode i usluge jadranske regije te poboljšanje dostupnosti prirodne i kulturne baštine regije, upravljanje projektom i komunikaciju.

Nositelj projekta „TAKE IT SLOW“  je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu uz Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije su i Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Sveučilište u Zadru, Istarska županija, Autonomna regija Friuli Venezia Giulia, Regije Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Abruzzo i Molise, Konzorcij javnog teatra Puglia i pridruženi partner Regija Puglia.

Ukupan proračun projekta „TAKE IT SLOW“  koji je prijavljen i odobren kroz strateški poziv programa INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020 iznosi 3.764.695,71 €, od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na raspolaganju je 287.481,00 €. Projekt je započeo 01. lipnja 2020. i traje do 31.12. 2022. godine.

Službena stranica projekta TAKE IT SLOW

Twitter

Facebook

Instagram

YouTube

 

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja