U sklopu projekta ARGOS održan sastanak hrvatskih partnera

  05.05.2022, 09:41h   •     RA Admin

Jučer smo održali radni sastanak hrvatskih partnera u sklopu projekta ARGOS na kojem su sudjelovali predstavnici Šibensko-kninske, Zadarske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Istarske županije; predstavnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, Razvojno-inovacijskog centra u Šibeniku, Prirodoslovnog muzeja Rijeka te Dubrovačkog sveučilišta kao i vanjski stručnjaci angažirani na provedbi projektnih aktivnosti.
 
U sklopu ARGOS-a nabavljamo vrijednu laboratorijsku opremu za istraživanje u ribarstvu i akvakulturi, podvodni dron kao i algalni bioreaktor, ukupne vrijednosti od gotovo milijun kuna kojom ćemo dodatno opremiti budući purifikacijski centar u Šibeniku.
 
Projekt ARGOS ukupne je vrijednosti 5,7 milijuna eura financiran iz programa Interreg Italija - Hrvatska kojeg provodimo zajedno sa 15 hrvatskih i talijanskih partnera.
 
ARGOS je strateški projekt čiji je glavni cilj promicanje zajedničkog pristupa zaštite morskih resursa i očuvanja zdravog okoliša u Jadranskom moru.

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja