U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU uručene akreditacije regionalnim koordinatorima

  17.11.2020, 14:05h   •     RA Admin

U utorak, 17. studenoga 2020. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak održala je sastanak s regionalnim koordinatorima.

Tema sastanka koji se održao u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU bila je priprema novog Višegodišnjeg financijskog okvira u koji će biti uključeni svi regionalni koordinatori 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba, Mehanizam za oporavak i otpornost te akreditiranje regionalnih koordinatora.
 
Obzirom da važeće akreditacije regionalnim koordinatorima ističu 31. prosinca 2020. godine, Ministarstvo je produljilo trajanje važećih akreditacija do 31.12.2023. u skladu s člankom 65. stavak 2. Uredbe (EU) br.1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 17. prosinca 2013.
 
Ministrica Tramišak nakon sastanka uručila je akreditacije regionalnim koordinatorima. U ime Razvojne agencije Šibensko-kninske županije akeditaciju je primila ravnateljica Mira Lepur.

Regionalni koordinatori biti će u sljedećoj financijskoj perspektivi uključeni u decentralizirane funkcije upravljanja EU fondovima, a na ovaj način regionalne koordinatore se usmjerava na ujednačeni rad i funkcioniranje kako bi bili produžene ruke ministarstva na regionalnoj razini te tako pridonijeli ravnomjernom regionalnom razvoju RH.

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU uručene akreditacije regionalnim koordinatorima

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja