Narodnog preporoda 4, 22000 Šibenik   •     + 385 22 217 113   •     rra@rra-sibenik.hr

PROMOCIJA PODUZETNIKA STARS, obrt za sport i rekreaciju, vl. Diana Čala Baraka

  13.12.2019, 16:18h   •     RA Admin

Mlada šibenska  poduzetnica Diana Čala Baraka je vlasnica centra za sport i rekreaciju Stars.

Iako je obrt otvoren tek u rujnu 2019. godine, Diana je odmalena gajila ljubav prema plesu, a samim time i prema aktivnom i zdravom načinu života. Tijekom života želja za znanjem i usavršavanjem na tom području stalno je rasla. Uz mnogobrojne radionice i seminare koje je pohađala, Diana je danas licencirani voditelj plesa i plesnih tehnika, voditelj grupnih fitness programa te voditelj pilatesa. Osim ovoga Diana je i uspješna studentica druge godine Kineziološkog fakulteta u Splitu, smjer Kondicijska priprema sportaša.

Centar za rekreaciju Stars kao osnovne usluge ističe grupne fitness programe, individualne treninge, rehabilitacijske programe, plesno ritmičke igraonice za najmlađe, plesne radionice za školsku dob, te u suradnji sa sportskim klubovima, kondicijske programe za sportaše.

Ciljana skupine kojima je Diana namijenila svoje usluge su svi oni koji se već bave ili teže bavljenju aktivnim načinom života, bilo da se radi o samoj želji pojedinca za aktivnim i zdravim životom ili je to bavljenje potaknuto zdravstvenim razlozima. Također, ciljna skupina su i mladi koji bave sportom u svrhu poboljšanja motoričkih sposobnosti i kondicije.

Kao i svi mali poduzetnici Diana se u svome svakodnevnom poslovanju susreće sa određenim izazovima i problemima. Kao najteži dio ističe postupak otvaranje samog obrta. Iako obrtnicu dobiješ relativno brzo, postupak koji prethodi tomu je kompliciran, prepun papirologije, te se teško dolazi do kvalitetnih informacija i savjeta od strane stručnog kadra čiji je to posao.  Što se tiče problema u samoj djelatnosti kojom se bavi, ističe nelojalnu konkurenciju u vidu  nelicenciranih, samoprozvanih trenera koji svojom nestručnošću i nekompetentnošću stvaraju nered i probleme na tržištu.

Smatra da bi država i lokalna/regionalna samouprava mogli pomoći mladim poduzetnicima bržim i boljim protokom informacija, smanjenjem papirologije te redovnim održavanjem različitih seminara i radionica o pravima i mogućnostima koje  im se pružaju.

Poruka koju bi Diana htjela uputiti javnosti i mladima jest da shvate da je tijelo jedina „kuća“ u kojoj moraju živjeti i da ne zanemaruju fizičku aktivnost na dnevnoj bazi bez obzira koja aktivnost bi to bila., te dodaje :„Potrebno je jednom dnevno posvetiti se sebi barem sat vremena i baviti se nečim što volite i što vas čini sretnim“.

Poruka za mlade poduzetnike i za  sve one koji žele započeti vlastiti posao, a još nisu sigurni, je da se sve može kad se hoće! Ako radiš posao koji voliš vise nećeš morati raditi ni jedan dan…a imat ćeš i najboljeg šefa na svijetu J

Facebook: https://www.facebook.com/centarzarekreacijuStars/

Instagram: https://www.instagram.com/centar_za_rekreaciju_stars/?hl=hr

Kontakt: 092 323 4141

e-mail: diana.c.baraka@gmail.com

 

Copyright © 2012-2021 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja