PROMOCIJA PODUZETNIKA ŠIBENIK OUTDOOR ADVENTURE - obrt za pustolovni turizam, vl. Antonia Viljac

  14.06.2019, 17:11h   •     RA Admin

Antonia Viljac, mlada svestrana Šibenčanka, a odnedavno poduzetnica, vlasnica je obrta za pustolovni turizam „Šibenik outdoor adventure“, čija je osnovna djelatnost  prodaja turističkih paket aranžmana putem on line kanala i društvenih mreža. Ciljna skupina su prije svega planinari i ostali avanturisti iz zemlje i inozemstva.

Iako je obrt otvorila tek u travnju ove godine, planinarenjem, speleologijom i alpinizmom se aktivno bavi od 2011. godine. Osim toga diplomirala je ekonomiju i management u Zagrebu, tajnica je planinarskog kluba Sv.Mihovil iz Šibenika, urednica planinarskog časopisa, a kroz klupske aktivnosti angažirana je u radu sa djecom i mladima, u zaštiti prirode i okoliša, organizaciji i vođenju izleta i sl. Također je članica Hrvatske gorske službe spašavanja, licencirani planinarski vodič po UIAA standardu te ima certifikat HGK za voditelja pustolovnog turizma. Godinama se bavi marketinškim aktivnostima te vodi više web stranica i stranica društvenih mreža gdje svakodnevno obavještava širu javnost o raznim aktivnostima i novostima.

Poduzetništvom se počela baviti iz razloga što je htjela spojiti svoje formalno obrazovanje i iskustvo u prodaji i marketingu sa dugogodišnjim hobijem-planinarenjem. U samom postupku otvaranja obrta Antonia ističe pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji joj je putem programa samozapošljavanja, uvelike financijski pomogao prilikom početne kupnje opreme za rad.

Osnovne djelatnosti koje Antonia nudi na tržištu su su planiranje, organiziranje, prodaja i realizacija avanturističkih i pustolovnih putovanja. Također bi vršila posredničke funkcije između turističke ponude i potražnje, agencije i klijenta, formiranje specijaliziranih ponuda s individualnim pristupom klijentu.

Ostale djelatnosti  koje bi obavljala su organizacija izleta u prirodu, istraživanje neurbanih područja, teambuilding, aktivnosti na otvorenom, te mogućnost kreiranja izleta i tura po želji i zahtjevima klijenta. Primarni fokus stavlja na izvansezonsku ponudu, odnosno produljenje turističke post i predsezone, a sve s ciljem  unapređenja ponude kako u Šibensko-kninskoj županiji tako i ostatku Hrvatske.

Usluge  će biti u potpunosti tailor made tj. prilagođene zahtjevima klijenata, kreirati će se ture po njihovoj želji, kao što su mogućnost vožnje terenskim vozilima, planinarenje, šetnje, treking, posjete špiljama, obilazak neistraženih ili rijetko posjećenih lokacija. Mogući će biti višednevni boravci u planini, spavanje u šatorima ili planinarskim skloništima, snalaženje u prirodi, istraživanje i razgledavanje. Naglasak će također biti na razvoju turističke ponude u ruralnom i/ili neurbanom području, a koji imaju potencijal u tradicijskoj i prirodnoj baštini, što je od promotivnog značaja za turizam u Hrvatskoj. 

Dosadašnje iskustvo u organiziranju i vođenju planinarskih izleta joj je od velikog značaja, jer je upoznata s  neurbanim i ruralnim terenima, planinarskim i šumskim stazama, te lokalitetima koji nisu poznati široj javnosti.

Glavna ciljna skupina su turisti iz cijelog svijeta koji su zainteresirani na drugačiji oblik turizma, tj. aktivni turisti. Također je u pregovorima sa raznim agencijama koji dovode turiste iz okolnih zemalja na više dana, a pokazuju interes za aktivni turizam.

Cilj je doći i do svih zainteresiranih za outdoor aktivnosti sa područja Hrvatske, nuditi jednodnevne izlete osnovnim i srednjim školama u prirodu i planinska područja, kao i sportskim klubovima iz naše županije u smislu kondicijskih priprema.

Izazovi s kojima se Antonia suočava u svakodnevnom poslovanju su nedovoljna razvijenost i umreženost sa ostalim turističkim agencijama na području Šibenika i Europe, zatim neinformiranost potencijalnih klijenata o postojanju agencije za pustolovni turizam u Šibeniku te nedostatak financijskih sredstava za ulaganje u opremu i sredstva za rad.

Antonia smatra da bi država i lokalna samouprava mogli pomoći mladim poduzetnicima početnicima prije svega kroz financijske poticaje, primjerice za  marketinške aktivnosti, opremu za rad te ostale troškove izravno povezane sa poslovanjem. Također od velike pomoći bi bilo i porezno rasterećenje te smanjenje prevelike birokracije.

I za kraj Antonia nam poručuje -„budite hrabri i slijedite svoje snove, barem pokušajte jer nije sramota pokušati i ne uspjeti. Nije lako u neki posao krenuti sam, treba mnogo borbe, volje i  motiviranosti kako bi radili posao koji volite s ciljem uspjeha. Morate se svim silama truditi i raditi na prepoznatljivosti, možda će proći par godina da postignete dobre rezultate u poslu,  ali budite ustrajni.“ U njezinom slučaju uspješan spoj hobija i školovanja, pretočeno u  dobar biznis, najveća je nagrada.

www.sibenik-outdoor-adventure.com

Facebook: Šibenik Outdoor Adventure

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja