PROMOCIJA PODUZETNIKA Obrt za usluge čišćenja Izvor, vl. Ivan Vukičević

  14.08.2019, 16:10h   •     RA Admin

Obrt za  usluge čišćenja „Izvor“ je osnovan u Šibeniku 2018. godine, a vlasnik obrta je gospodin Ivan Vukičević.

Inače strojar po struci, Ivan je godinama radio u šibenskom poduzeću Luka d.d. te se na nagovor i prijedlog prijatelja odlučio za ulazak u poduzetničke vode.

Iako je primarna djelatnost obrta čišćenje svih vrsta objekata, apartmana, poslovnih prostora Ivan se sa vremenom ipak isprofilirao u čišćenju brodova i jedrilica charter tvrtki na šibenskom području. Kaže da se taj segment pokazao najisplativijim i najsigurnijim što se tiče cijena te sigurnosti plaćanja.

Problemi sa kojima se Ivan susreće u svakodnevnom poslovanju su preniske cijene čišćenja koje neki drugu servisi drže (ovo se ogleda naročito u segmentu apartmana), zatim prevelika konkurencija u turističkoj sezoni, pogotovo u obliku servisa koji  rade na crno, te previsok pdv koji u konačnici cijeli biznis čini vrlo malo isplativim.

Smatra da bi bi država i lokalna/regionalna samouprava mogli pomoći malim poduzetnicima snižavanjem opće stope pdv-a, snižavanjem davanja na plaću, te strožom kontrolom rada na crno. 

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja