Produljenje obustave dijela Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

  18.06.2021, 10:16h   •     RA Admin

Ured za udruge temeljem obavijesti Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva od 18. lipnja 2021. objavio je kako se obustava Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ za prvu i drugu skupinu za financiranje produljuje do krajnjeg roka za prijavu na Poziv, odnosno do 30. lipnja 2021. godine. Istovremeno se obavještavaju potencijalni prijavitelji kako se obustava za treću skupinu za financiranje ukida 23. lipnja od 10 sati te je od navedenoga roka moguće predavati prijave za treću skupinu za financiranje.

Svi projektni prijedlozi predani unutar razdoblja u kojem je ovaj Poziv obustavljen za skupine za koje je obustavljen, neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju produljenja krajnjeg roka za prijavu.

U okviru Poziva izdvojena je posebna skupina za financiranje aktivnosti organizacija civilnoga društva na potresima pogođenim područjima, čime se osigurava usmjerenost sredstava na područja koja u trenutku raspisivanja Poziva iziskuju posebnu pažnju društva za davanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Izdvojena alokacija za treću skupinu za financiranje iznosi ukupno: 20.000.000,00 kn

U trećoj skupini za financiranje prijavitelji mogu biti:

  • udruge osnovane sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17 i 98/19);
  • zaklade osnovane sukladno Zakonu o zakladama (NN 106/18, 98/19);
  • pravne osobe vjerske zajednice – osnovane sukladno Zakonu o pravnom položaju vjerskih zajednica (NN 83/02, 73/13);

koje provode aktivnosti koje se prijavljuju u okviru Poziva na potresima pogođenim područjima.
 
Projekt se mora provoditi u partnerstvu s jednim ili više partnera. U projektnom partnerstvu mora sudjelovati najmanje jedna udruga (bilo u ulozi prijavitelja ili u ulozi partnera) te najmanje jedna organizacija (bilo u ulozi prijavitelja ili u ulozi partnera) sa sjedištem u potresom pogođenom području.

U okviru treće skupine za financiranje sve aktivnosti moraju se provoditi na potresima pogođenim područjima (Sisačko-moslavačkoj i/ili Karlovačkoj i/ili Zagrebačkoj županiji). Također, u okviru navedene skupine za financiranje određena je obveza provedbe određenih aktivnosti naznačenih u Uputama za prijavitelje

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Produljenje obustave dijela Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja