Prijavite se za bespovratna sredstva za organizacije civilnog društva iz EEA Fonda

  13.10.2020, 10:33h   •     RA Admin

Ovim putem želimo vas podsjetiti na potpore Fonda EEA-a i Norveške koje financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška. Bespovratna sredstva imaju dva cilja - pridonijeti ravnopravnijoj Europi, socijalno i ekonomski - i ojačati odnose između Islanda, Lihtenštajna i Norveške i 15 zemalja korisnica u Europi među kojima je i Hrvatska. Cilj bespovratnih sredstava je smanjiti socijalne i ekonomske razlike i ojačati bilateralne odnose.

Potpore se sastoje od dvaju shema financiranja - EEA i Norveške. Glavna razlika između njih leži u tome odakle dolazi financiranje i koje zemlje ih primaju.

Trenutno su otvoreni Pozivi:

  • HR-ACTIVECITIZENS: Call for Sectoral Innovation Projects
  • RF-YOUTH: Unlocking Youth Potential
  • HR-ACTIVECITIZENS: Call for Ad-Hoc Action projects

HR-ACTIVECITIZENS: Poziv za sektorske inovacijske projekte

Izvorni naziv: HR-ACTIVECITIZENS: Call for Sectoral Innovation Projects

Status: otvoren od 24.08.2020.

Prijavitelji: organizacije civilnog društva

Rok za prijavu na natječaj: 26. listopada 2020., 12:00:00 (po hrvatskom vremenu)

Očekivani rok za predaju  cjelovitih projektnih prijedloga : 18. siječnja 2021. ili 1 mjesec nakon što kandidati dobiju pozivnice za nastavak pripreme i predaje cjelovitih projektnih prijedloga.

Vrijednost potpore: 150.000 – 200.000€, Intenzitet javne potpore: 100%. Okvirni proračun: 600.000€

Prihvatljive aktivnosti: Poziv za sektorske inovacije osmišljen je kako bi ojačao održivost hrvatskih organizacija civilnog društva aktivnih u svih pet prioritetnih područja Programa i uvažavajući državne prioritete, podržavajući sektorska i međusektorska partnerstva koja odgovaraju inovativnim sektorskim rješenjima na zajedničke strukturne izazove.

Svaki pojedinačni prijavitelj može na ovaj poziv prijaviti samo jedan projektni prijedlog kao nositelj. Nositelj može biti i partner u drugoj prijavi. Svaka organizacija može sudjelovati u najviše dva prijedloga projekata u partnerskoj ulozi.

Poveznica na natječaj

 

RF-MLADI: Otključavanje potencijala mladih

Izvorni naziv: RF-YOUTH: Unlocking Youth Potential

Status: otvoren od 1. rujna 2020.

Prijavitelji: Sredstva su rezervirana za inicijative kojima se želi osigurati pristup zapošljavanju, obrazovanju ili osposobljavanju za:

  • mlade bez zaposlenja, obrazovanja ili obuke (NEET) koji imaju između 25 i 29 godina i žive u malim gradovima, predgrađima ili u ruralnim područjima; 
  • mlade majke koje nisu u radnom odnosu, obrazovanju ili na osposobljavanju (NEET), a imaju između 25 i 29 godina; i
  • dugotrajno nezaposlene osobe između 25 i 29 godina.

Rok za prijavu na natječaj: 5. siječnja 2021.

Vrijednost potpore: 1 mil – 2 mil €, Intenzitet javne potpore: 85 – 100%.

Prihvatljive aktivnosti: Cilj Fonda je borba protiv nezaposlenosti mladih u Europi. Fond za zapošljavanje mladih u iznosu od 60,6 milijuna eura nadopunjuje Inicijativu za zapošljavanje mladih, koja je glavni program financiranja EU-a za olakšavanje uvođenja Jamstva za mlade - obveza svih država članica EU-a da osiguraju da mladi dobiju kvalitetnu ponudu za zapošljavanje, nastavak obrazovanja i naukovanje.

Poveznica na natječaj

 

HR-ACTIVECITIZENS: Poziv za ad hoc projekte

Izvorni naziv: HR-ACTIVECITIZENS: Call for Ad-Hoc Action projects

Status: otvoren od 30. lipnja 2020.

Prijavitelji: organizacije civilnog društva

Rok za prijavu na natječaj: 24. kolovoza 2023.

Vrijednost potpore: od 1.000 – 5.000 €, Intenzitet javne potpore: do 100%

Prihvatljive aktivnosti: Glavna svrha Poziva je podrška organizacijama civilnog društva i građanskim inicijativama za financiranje aktivnosti kada su potrebni hitni odgovori ili za rješavanje neposrednih izazova (npr. incidenti govora mržnje) te iskorištavanje prilika za utjecaj proces javnog mnijenja i politika kroz različite oblike građanskog sudjelovanja i javnog djelovanja uključujući kampanje.

Poveznica na natječaj

Prijavite se za bespovratna sredstva za organizacije civilnog društva iz EEA Fonda

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja