Podrška razvoju Centara kompetencija

  01.02.2016, 14:36h   •     RA Admin

 

 

Europski Fond za regionalni razvoj najavio je objavu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga (sa modalitetom trajnog poziva) za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku razvoju Centara kompetencija. Javna objava pred-odabira očekuje se krajem prvog kvartala 2016. godine.
S obzirom da se radi o ograničenom postupku kroz Poziv za iskaz interesa za ispunjavanje kriterija za prijavu na Ograničeni poziv bit će odabrani Prijavitelji koji će imati pravo javljanja na Ograničeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku razvoju Centara kompetencija.

Temeljem Poziva bit će dodijeljene potpore za razvoj Centara kompetencija i povezanih projekata istraživanja, razvoja i inovacija čime će se povećavati aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru u okviru tematskih i pod-tematskih  prioritetnih područja Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske.

Prihvatljiv prijavitelj mora biti član hrvatskog klastera konkurentnosti što se dokazuje  potvrdom da je prijavitelj postao član jednog ili više hrvatskih klastera konkurentnosti. Mogući partneri su:  poduzetnici, javne znanstvene organizacije upisane u Upisnik znanstvenih organizacija i ostale organizacije za istraživanje i širenje znanja koji imaju potpisan Ugovor o konzorciju.

Najmanji iznos potpore je 1.000.000,00 EUR, dok je najviši 15.000.000,00 EUR po korisniku. Za dodjelu potpora iz ovog Poziva u Državnom proračunu Republike Hrvatske osigurana su sredstva u iznosu od 105.000.000,00 EUR. 

Podrška razvoju Centara kompetencija

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja