Poduzetnici, prijavite se za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske Hrvatske!

  09.03.2022, 14:32h   •     RA Admin

Nakon donošenja planova za industrijsku tranziciju kreće mapiranje dionika regionalnih lanaca vrijednosti putem javnih poziva za iskazivanje interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti. Javni pozivi su prvenstveno usmjereni na poduzetnike koji svojim radom doprinose usmjeravanju regionalnog gospodarstva prema prioritetnim nišama u okviru regionalnih lanaca vrijednosti.

Vizija i misija regionalnih lanaca vrijednosti biti će definirani zajedničkom Deklaracijom o suradnji koju će potpisati dionici mapirani u okviru svakog regionalnog lanca vrijednosti. Koordinacijsko vijeće, radni tim i Leadership grupe Jadranske Hrvatske, koji su oformljeni u procesu izrade plana za industrijsku tranziciju, nastavit će sa svojim radom kroz strateške forume za regionalne lance vrijednosti (RLV forumi), čime će se omogućiti kontinuirani proces poduzetničkog otkrivanja i učinkovito upravljanje industrijskom tranzicijom.

U okviru RLV foruma, uz podršku MRRFEU-a, izradit će se akcijski planovi za razvoj/unaprjeđenje RLV-ova kojim će se definirati prioritetna područja ulaganja i identificirati indikativne misije i teme za istraživanje i razvoj, poslovna, istraživačka i tehnološka infrastruktura, ključne tehnologije te pametne vještine potrebne za industrijsku tranziciju. Temeljem izrađenih akcijskih planova, Upravljačko tijelo za Integrirani teritorijalni program 2021. – 2027. dobit će inpute za izradu ciljanih javnih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kojim će se dati podršku dionicima regionalnih lanaca vrijednosti u procesu industrijske tranzicije.

Lanci vrijednosti, za koje je prepoznato da imaju najveći potencijal za rast u Jadranskoj Hrvatskoj su: 

U sljedećim koracima pokušajte što je najbolje moguće razumjeti svoju buduću ulogu u jednom ili više lanaca vrijednosti Jadranske Hrvatske. Uključite se na vrijeme i postanite su-kreator politika za industrijsku tranziciju Jadranske Hrvatske!

Više o industrijskoj tranziciji u Jadranskoj Hrvatskoj općenito možete pronaći u Planu za industrijsku tranziciju (PIT) Jadranske Hrvatske.

Izvor: MRRFEU

Poduzetnici, prijavite se za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske Hrvatske!

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja