Otvoreno e-savjetovanje o EU natječaju za „Inovacije novoosnovanih MSP“

  30.12.2015, 10:09h   •     MEDIAN Admin

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo je novo e-savjetovanje o prijedlogu Uputa za prijavitelje za natječaj „Inovacije novoosnovanih MSP“.

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijava će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“; Investicijski prioritet 3d „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“; Specifični cilj 3d2 Povećana inovativnosti MSP–ova.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava do  31.12.2016. odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 22.800.000,00 kuna. Namjena poziva je poticanje ulaganja neophodnih za primjenu (komercijalizaciju) rezultata istraživanja, razvoja i inovacija (do kojih su došli sami MSP–ovi, u suradnji s drugima ili putem transfera znanja i tehnologije) u poslovne aktivnosti i pokretanje proizvodnje na temelju primijenjenih rješenja.

Potpora u okviru ovog Poziva namijenjena je isključivo novoosnovanim MSP registriranim za obavljanje prihvatljive gospodarske djelatnosti najviše 36 mjeseci prije dana predaje projektne prijave, koja nisu raspodijelila dobit i koja nisu osnovana spajanjem. Po završetku javne rasprave planirano je otvaranje javnog poziva u prvom kvartalu 2016. godine.
Više informacija možete pronaći ovdje.

Otvoreno e-savjetovanje o EU natječaju za „Inovacije novoosnovanih MSP“

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja