Otvoren LIFE 2020

  21.12.2020, 14:01h   •     RA Admin

Od danas je otvoren LIFE 2020, poziv za prijavu NGO-a (nevladine organizacije) za novčana sredstva radi ostvarenja ciljeva Europskog zelenog plana (NGO4GD). Cilj poziva je jačanje i mobilizacija društva na što aktivnije sudjelovanje u provođenju Europskog zelenog plana.

Prihvatljivi prijavitelji su NGO organizacije iz EU koje se bave okolišnim i klimatskim pitanjima.

Ovim pozivom financirat će se aktivnosti koje su tipične za nevladine organizacije, bilo operativne ili zagovaračke, a koje doprinose jačanju znanja i osnaživanju civilnog društva za inkluzivnu provedbu Europskog zelenog plana na nacionalnoj i / ili pod- nacionalnoj razini.

To obično može uključivati informativne kampanje; sudjelovanje u javnim konzultacijama; jačanje suradnje s drugim organizacijama; razrada stavova, konferencija, seminara; edukacije i aktivnosti osposobljavanja; akcije podizanja i širenja svijesti; akcije čiji je cilj stvaranje i poboljšanje umreženosti te razmjena dobrih praksi; studije, analize, aktivnosti mapiranja, konkretne provedbene akcije, mobilizacija i podrška volontera itd.

Ukupna vrijednost sredstava za sufinanciranje projekata je 12 milijuna eura.

Krajnji rok prijave je 31. ožujka 2021. do 17:00 h. Prijave projekata idu isključivo putem e-maila: EASME-LIFE-2020-NGO4GD@ec.europa.eu.

Skrećemo pažnju i na virtualni info sastanak koji je na rasporedu 12. siječnja 2021. u 10:00 h i na kojeg se NGO organizacije mogu prijaviti putem linka: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/NGOsInfoDay.

Više informacija o pozivu te svu potrebnu prijavnu dokumentaciju, kao i smjernice za prijavu projekta možete pronaći na poveznici.

 

Otvoren LIFE 2020

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja