Osnovnoškolci iz Šibensko-kninske županije sudjelovali na natječaju „Hrvatska kakvu želimo“

  27.03.2018, 13:02h   •     RA Admin

U okviru promotivne kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih škola. Natječaj se provodio na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini u 4 kategorije (likovni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole i literarni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole) u kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola koje su iskazale interes i prijavile svoje sudjelovanje. Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji su učenici izradili likovne i literarne radove na temu „Kako zamišljaš Hrvatsku 2030. godine?.

Razvojna agencija provela je natječaj za područje Šibensko-kninske županije na koji se prijavilo 3 škole: OŠ Jurja Šižgorića iz Šibenika, OŠ Fausta Vrančića iz Šibenika i OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Knina i to učenici od 1. do 8. razreda. Osnovan je Ocjenjivački odbor na županijskoj razini koji je ocijenio devet pristiglih radova sukladno predloženim kriterijima natječaja.

Najbolji radovi učenika na županijskoj razini koji su upućeni na natječaj na nacionalnoj razini su:

- likovni radovi: Toni Matić, Luka Viljac i Nika Matić (2. razred OŠ Jurja Šižgorića)

- literarni radovi: Milana Vukmirović i Mia Katić (8. razred OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Knina) i Ante Poparić Grgas (6. razred  OŠ Fausta Vrančića iz Šibenika).

Na svečanoj dodjeli nagrada održanoj 26. ožujka 2018. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ministrica Gabrijela Žalac je dodijelila nagrade za 12 najboljih likovnih i literarnih radova učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Pobjednici natjecanja predstavili su svoje vizije okupljenima i pokazali kako oni vide budućnost Hrvatske.

Dodjeli je nazočilo 450 osnovnoškolaca, njihovih roditelja i nastavnika koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, kao organizatorica događanja i izaslanica predsjednika Vlade, tom je prigodom izjavila: „Učenice i učenici osnovnih škola pokazali su nam u kakvoj Hrvatskoj žele živjeti 2030. godine i pridonijeli stvaranju vizije budućnosti Hrvatske koja je definitivno u njihovim rukama, a na nama je da im budemo oslonac i osiguramo sve potrebne temelje kako bi naši najmlađi doista živjeli u Hrvatskoj kakvu danas sanjaju!“

Ministrica je također pozvala sve okupljene da se i oni uključe i pošalju svoje vizije Hrvatske 2030. godine putem službene web stranice www.hrvatska2030hr.

 

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja