Narodnog preporoda 4, 22000 Šibenik   •     + 385 22 217 113   •     rra@rra-sibenik.hr

Održane tematske radionice u sklopu izrade Plana razvoja ŠKŽ do 2027. godine

  25.10.2021, 09:41h   •     RA Admin

U organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije održane su prve tematske radionice u sklopu procesa izrade Plana razvoja Šibensko-kninske županije do 2027. godine.

Odlukom župana dr.sc. Marka Jelića imenovane su 4 tematske radne skupine s preko 120 članova za područja "Zdravstvo i socijalna uključenost", "Kultura, obrazovanje, znanost i sport", "Gospodarstvo i tržište rada", te "Prirodni resursi, zaštita okoliša i prostorni razvoj". Tematske radne skupine sastavljene su od članova iz županijskih Upravnih odjela, županijskih institucija kao i predstavnika općina i gradova koji su u ovo vrijeme pandemije COVID-19 vrlo aktivno sudjelovali u procesu prikupljanja podataka za izradu prvog nacrta osnovne analize stanja Plana razvoja. Uključeni su također i predstavnici privatnog kao i predstavnici civilnog sektora.

S ciljem što veće transparentnosti procesa i uključenosti što većeg broja subjekata, u proces izrade Razvojna agencija je kao koordinator razvoja Šibensko-kninske županije prilikom prikupljanja podataka za izradu nacrta osnovne analize stanja, kontaktirala preko 50 različitih institucija koje su istaknule razvojne potrebe i probleme iz područja koje zastupaju.

Sukladno Zakonu o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem, u studenom 2019. godine Šibensko-kninska županija je započela proces izrade Plana razvoja Šibensko-kninske županije do 2027. Nakon donošenja Nacionalne razvojne strategije u siječnju 2021., procesi izrade Plana razvoja su se intenzivirali.

Plan razvoja temeljni je srednjoročni akt strateškog planiranja kojim će se definirati smjer daljnjeg razvoja Šibensko-kninske županije uz učinkovito održivo korištenje raspoloživih resursa te usmjeravanje daljnjeg gospodarskog rasta unapređenja kvalitete života svih njenih stanovnika.

Izrada Plana provodi su u sklopu projekta Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji – faza II. Kroz projekt je pripremljen četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 13.925.466,66 kuna te je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Copyright © 2012-2021 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja