Održana konstituirajuća sjednica Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju

  11.12.2015, 09:58h   •     MEDIAN Admin

U prostorijama Hrvatske zajednice županija, u petak 11. prosinca, održana je konstituirajuća sjednica Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju pri Hrvatskoj zajednici županija tijekom koje je na dužnost voditeljice jednoglasno izabrana Jelena Ricov, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba.

 Na mjesto zamjenika izabrani su Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije te Stjepan Ribić, predsjednik uprave Razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Članovi radne skupine zaključili su da je nužno da županije artikuliraju svoje stavove i potrebe u kontekstu korištenja bespovratnih sredstava EU i međunarodne suradnje te da svojim aktivnim djelovanjem doprinesu jačanju kapaciteta regionalnih aktera. Ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur rekla je kako smatra da se nužno uključiti kao dionik razgovora u Bruxellesu i smatra kako se županije moraju orijentirati i na međunarodnu razinu.

Voditeljica radne skupine Ricov istaknula je da Grad Zagreb želi doprinijeti u radu ove radne skupine, a očekuje kako će se ovim putem Zajednica županija još snažnije uključiti u zastupanje interesa jedinica lokalne i područne(regionalne) samouprave prema državnim tijelima i tijelima Europske unije.

Novoosnovana radna skupina djelovat će po tematskim prioritetima, a naglasak će se dati Operativnim programima, centrima kompetencija te problematici sufinanciranja, odnosno osiguravanja vlastitog učešća projekata od strane regionalne uprave. 

Održana konstituirajuća sjednica Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja