Održana konferencija "Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji"

  07.05.2018, 13:24h   •     RA Admin

U okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji“ održana je uvodna konferencija na kojoj su predstavljeni svi događaji u okviru manifestacije, a održane su i dvije panel rasprave. Teme konferencije, na kojoj su se okupili župan, gradonačelnici gradova i načelnici općina Šibensko-kninske županije su aktualne razvojne strategije i razvojni prioritetni projekti gradova te iskustvo provođenja projekata financiranih iz Europskih fondova.

Na prvoj panel raspravi sudjelovao je župan Goran Pauk; gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, gradonačelnica Grada Vodica Nelka Tomić, gradonačelnik Grada Skradina Antonijo Brajković, zamjenik gradonačelnika Grada Knina Marijo Ćaćić i zamjenik gradonačelnika Grada Drniša Tomislav Dželalija.

Sudionici druge panel rasprave bili su načelnici općina Šibensko-kninske županije: načelnica Općine Kijevo Lidija Slavić, načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić, načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov, načelnik Općine Bilice Joško Ćaleta Car i načelnik Općine Promina Tihomir Budanko. 

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur istaknula je kako se organizacijom raznih događaja, konferencija i obilazaka projektnih lokacija želi što više informirati najširi krug građana o značaju i vrijednosti europskih investicija na našem području.

“Današnji događaj, ima za cilj u neformalnom razgovoru upoznati sve dionike s razvojnim procesima našeg teritorija. Želimo uključiti i javne i privatne dionike, dakle i poduzetnike, gospodarstvenike i udruge da se uključe u sve naše razvojne projekte i daju svoj poticaj i doprinos njihovoj realizaciji.”, istaknula je Mira Lepur nabrojivši neke od najuspješnijih projekata koji se provode na razini Županije.

„Upravo završavamo Razvojnu strategiju Šibensko-kninske županije. U tom smo dokumentu naveli da našu županiju u skoroj budućnosti vidimo kao regiju visoke kvalitete života, valorizirane prirodne i kulturno-povijesne baštine, uravnoteženog razvoja temeljenog na konceptu regije znanja te konkurentnom i inovativnom gospodarstvu. Te ciljeve možemo ostvariti isključivo povlačenjem europskih sredstava. Zato je izuzetno važno javnosti ukazati na važnost članstva u Europskoj uniji i na benefite koje ostvarujemo kroz EU projekte.“, istaknuo je župan Goran Pauk

Uvodnu konferenciju manifestacije  „Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji“ organizirala je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u okviru obilježavanja 9. svibnja, Dana Europe, odnosno Europskog tjedna.   

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja