Održana info radionica sa predstavnicima JLPRS Šibensko-kninske županije

  06.04.2018, 10:34h   •     RA Admin

Sa ciljem redovnog informiranja predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave (JLPRS) jučer je u prostorijama Razvojne agencije održana informativna radionica sa predstavnicima gradova i općina s područja Šibensko-kninske županije. Ovakva okupljanja jedno su od redovnih informativnih aktivnosti koju Razvojna agencija organizira u sklopu provedbe projekta "Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji".

Radionici su prisustvovali predstavnici lokalne i regionalne vlasti, te šibensko-kninski župan Goran Pauk i predstavnici upravnih odjela Šibensko-kninske županije.

Ravnateljica Razvojne agencije Mira Lepur informirala je prisutne o svim novostima na području regionalnog razvoja i kohezijske politike u Hrvatskoj, a voditeljica projekta "Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji" Katarina Golubić Pauk o aktualnim natječajima i onima u najavi za JLPRS iz Operativnih programa Konkurentnost i kohezija, Učinkoviti ljudski potencijali i Ruralni razvoj, te programa prekogranične, međuregionalne i transnacionalne suradnje. 

Radionici je prisustvovao i vanjski suradnik gospodin Zrinski Pelajić koji je informirao prisutne o aktivnostima vezanima za izradu platforme za privlačenje investitora, te su dogovorene buduće zajedničke  aktivnosti.

Podsjetimo, s ciljem povećanja korištenja dostupnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova na području Šibensko-kninske županije, Razvojna agencija osmislila je projekt „Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji“ ukupne vrijednosti 1.411.535,15 kuna, te je prijavom na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) dobila 1.197.235,15 kuna bespovratnih sredstava za financiranje prijavljenih aktivnosti. Projekt se provodi od listopada 2016., a završava u travnju 2019. godine.

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja