Narodnog preporoda 4, 22000 Šibenik   •     + 385 22 217 113   •     rra@rra-sibenik.hr

Održan sastanak s predstavnicima JLP(R)S Šibensko-kninske županije o mogućnostima financiranja javnih projekata iz nove financijske perspektive 2021.-2027.

  03.09.2021, 09:18h   •     RA Admin

U okviru projekta „Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji – II faza“, dana 02.09.2021. godine u prostorijama Adriatic Business Centre (ABC), Šibenik održan je radni sastanak s predstavnicima gradova i općina s područja Šibensko-kninske županije s ciljem informiranja predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave JLP(R)S o mogućnostima financiranja javnih projekata iz nove financijske perspektive 2021.-2027.

Sastanku su prisustvovali župan Šibensko-kninske županije, dr.sc. Marko Jelić te predstavnici općina i gradova s područja Šibensko-kninske županije. Na sastanku su prisutnima prezentirane mogućnosti nove financijske perspektive 2021.-2027., kategorije financiranja za javne regionalne i lokalne projekte iz Operativnih programa Konkurentnost i kohezija, Učinkoviti ljudski potencijali te Integrirani teritorijalni program. Isto tako, prezentiran je Nacionalni plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. sa svojim komponentama, reformama i ulaganjima.

Ovakva okupljanja jedno su od redovnih informativnih aktivnosti koju Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije organizira u sklopu provedbe projekta "Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji-II faza".

Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije dobila je oko 13,9 mil. kuna za provedbu aktivnosti Tehničke pomoći za pripremu i provedbu projekata te jačanje kapaciteta JLP(R)S i regionalnog koordinatora JURA ŠKŽ za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova na svom području. Sve aktivnosti projekta "Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji- II faza" imaju za cilj povećanje korištenja sredstava EU fondova u županiji te što bolju informiranost i pripremljenost dionika regionalne i lokalne samouprave za povlačenje EU sredstava, odnosno realizaciju projekata u našoj županiji.

 

 

Copyright © 2012-2021 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja