Održan okrugli stol sa predstavnicima JLS Šibensko-kninske županije

  08.02.2018, 13:59h   •     RA Admin

Danas je u prostorijama Razvojne agencije održan okrugli stol sa predstavnicima gradova i općina te županijskih Upravnih odjela. Okupljenima se na početku obratila ravnateljica Razvojne agencije Mira Lepur koja je informirala sve prisutne o svim novostima koje su se proteklih mjeseci dogodile s aspekta politike regionalnog razvoja uključujući i zakonsku regulativu koja obuhvaća njihovo područje djelovanja. Prezentirala je također i zadnje aktivnosti vezane za završne radnje oko izrade nove županijske strategije. Okupljenima se obratio i župan Goran Pauk te skrenuo pažnju na sve napore koji se pokušavaju uložiti sa regionalne razine s ciljem animiranja svih potencijalnih korisnika na prijavu na ESI fondove.

Predstavnici Razvojne agencije predstavili su indikativne planove objave natječaja iz Operativnih programa Konkurentnost i kohezija, Ruralni razvoj i Učinkoviti ljudski potencijali koji su u najavi za 2018. godinu.

Ovakva okupljanja jedno su od redovnih informativnih aktivnosti koju Razvojna agencija obavlja u sklopu provedbe projekta "Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji". Podsjetimo, s ciljem povećanja korištenja dostupnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova na području Šibensko-kninske županije, Razvojna agencija osmislila je projekt „Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji“ ukupne vrijednosti 1.411.535,15 kuna, te je prijavom na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) dobila 1.197.235,15 kuna bespovratnih sredstava za financiranje prijavljenih aktivnosti. Projekt se provodi od listopada 2016., a završava u travnju 2019. godine.

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja