Održan drugi sastanak projektnih partnera projekta BLUE KEP

  05.06.2018, 14:41h   •     RA Admin

Danas je u prostorijama Razvojne agencije održan 2. sastanak projektnih partnera EU projekta BLUE KEP (BLUE Knowledge Exchange Program and integration of education systems in the cross border area), sufinanciranog sredstvima Europske unije u okviru Programa Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020.
Na sastanku su bili prisutni predstavnici 6 partnera na projektu: INFORMESTA (vodećeg partnera), Istarske županije, talijanske regije Marche, Javne ustanove Rera SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, te Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.
 
Partneri su raspravili aktivnosti projekta koje predstoje u narednom razdoblju, posebice program mobilnosti učenika tehničkih škola iz nautičkog sektora na svom području. Očekuje se da će osam učenika iz Šibensko-kninske županije sudjelovati u razmjeni s jednom od talijanskih regija koje sudjeluju u projektu u školskoj godini 2018./2019. (Friuli Venezia Giulia i Marche), a razmjena će uključivati intenzivan jezični tečaj talijanskog jezika, sudjelovanje u nastavi u školi, te učeničku praksu u nautičkoj tvrtci.
 
Projekt BLUE KEP ima za cilj poboljšanje okvirnih uvjeta za inovacije u nautičkom i pomorskom sektoru unutar područja suradnje jačanjem integracije obrazovnih sustava u prekograničnom području kroz usklađivanje tehničkih sustava obrazovanja. Cilj će se postići standardizacijom školskih kurikuluma tehničkih škola između talijanskog i hrvatskog sustava obrazovanja i bolju integraciju s proizvodnim sektorom i metoda za procjenu i priznavanje obrazovnog i stručnog znanja studenata.
 
Očekuje se da će projekt doprinijeti stvaranju integriranog obrazovnog i stručnog okvira u području djelovanja partnera, što će dovesti do povećane mobilnosti znanja i radne snage te povećati korištenje ekonomskog potencijala područja.
 
Ukupan proračun projekta BLUE KEP je 921.134,00 €, dok proračun Razvojne agencije iznosi 147.132,00 €. Projekt je započeo 01. siječnja 2018. i traje do 30.06. 2019. godine.

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja