Održan 1.koncentracijski sastanak u okviru projekta TRANSFER

  18.08.2021, 14:52h   •     RA Admin

Danas, u srijedu 18.08.2021. održan je 1.koncentracijski sastanak u okviru projekta TRANSFER koji je okupio lokalne dionike predstavnike: Muzeja Grada Šibenika, MHAS-a,  Razvojne agencije, TZ grada Vodica i POU Vodice.

Sudionicama je predstavljen nacrt Zajedničkog modela upravljanja arheološkim parkovima i smjernice za izradu lokalnog plana upravljanja. Nakon prezentacije uslijedila je rasprava moderirana putem ciljanih pitanja osmišljenih kako bi se dali odgovori na ključna pitanja za stvaranje temelja za razvoj planova upravljanja.

Razgovorom i promišljanjem sudionika doneseni su zaključci koji će se razrađivati na daljnjim sastancima. Ukupno će biti 3 sastanka, a idući radni sastanak je dogovoren za tjedan dana.

Projekt TRANSFER (eng.Integrated management models for archeological parks, hrv. Integrirani modeli upravljanja za arheološke parkove) se sufinancira iz europskog transnacionalnog programa ADRION -Interreg V-B Jadransko-jonski program 2014-2020.

Nositelj projekta je Sveučilište u Macerati (Italija), a JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije je projektni partner. Projekt je započeo s provedbom 01.02.2020., a završava 31.07.2022. Ukupna vrijednost projekta je 1.664.336,80 eura.

Cilj projekta TRANSFER je razviti, prenijeti i distribuirati Zajednički model upravljanja arheološkim parkovima.

Održan 1.koncentracijski sastanak u okviru projekta TRANSFER

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja