Odobreno dodatnih 45 tisuća eura u okviru EU projekta HOLISTIC

  25.04.2016, 10:19h   •     RA Admin

Na petom po redu sastanku projektnih partnera projekta Holistic, održanom u Širokom Brijegu 19. - 21. travnja 2016. godine, za osam projektnih partnera odobren je dodatni budžet proizašao kao višak sredstava ostalih projektnih partnera.

Nakon prezentacije zahtjeva za dodatnim sredstvima od strane djelatnika Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Nadzorni odbor je Šibensko-kninskoj županiji jednoglasno odobrio povećanje budžeta za gotovo 45.000,00 eura.

Ukupni budžet HOLISTIC projekta iznosi 9.363.801,29 €. Raspoloživi budžet za Šibensko-kninsku županiju iznosio je 395.624,58 €, dok se sa dodatnim dobivenim sredstvima povećao na 440.478,11 €, od čega Europska unija sufinancira 85% cjelokupnog iznosa.

Dodatnim budžetom planira se kupnja bespilotne letjelice (drona) za snimanje terena u sklopu vatrogasnih aktivnosti, te povećanje postojećih projektnih rezultata kao što je kupnja dodatnih GPS uređaja za praćenje vatrogasnih vozila i postavljanje dodatnih automatskih sustava za prikazivanje indeksa rizika od požara raslinja, te nabava dodatne vatrogasne opreme. Na ovaj način povećat će se korištenje naprednih tehnologija u sustavu vatrogastva, što je od iznimne važnosti za efektivnu prevenciju i zaštitu od požara na području Šibensko-kninske županije s ciljem smanjenja broja i učinaka šumskih požara, zaštitite ljudi, okoliša i imovine.

Podsjetimo, HOLISTIC je strateški projekt financiran iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA ADRIATIC - Jadranska prekogranična suradnja u kojem Šibensko-kninska županija u suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije sudjeluje kao projektni partner. U projektu sudjeluje ukupno 20 projektnih partnera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Grčke.

Cilj ovog projekta, koji je započeo u listopadu 2013. godine a traje do rujna 2016. godine, je podržati održivo zajedničko upravljanje prirodnim resursima prevencijom šumskih požara i zaštitom  javnih zgrada od posebnog značaja od potresa te podržati održivu uporabu biomase zaštitom vrijednih prirodnih resursa, istodobno razvijajući prekograničnu suradnju jadranskog područja.

Odobreno dodatnih 45 tisuća eura u okviru EU projekta HOLISTIC

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja