Objavljen je poziv za podnošenje projektnih prijedloga za natječaj „Održivo plavo gospodarstvo“

  19.12.2017, 10:24h   •     RA Admin

Izvršna agencija za mala i srednja poduzeća (EASME) raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom "Održivo plavo gospodarstvo" s ciljem ubrzavanja provedbe integrirane pomorske politike i raspoređivanja plavog gospodarstva diljem Europe i Mediterana, kao i doprinosa provedbi Zajedničkog izvješća o međunarodnom upravljanju oceanom. Drugi je cilj povećati izgradnju kapaciteta i umrežavanje za održivo korištenje naših morskih bazena. Poziv će podržati održivo stvaranje novih radnih mjesta, inovativnost i poduzetništvo.

Poziv za podnošenje prijedloga podijeljen je na 4 područja za potporu inovacijama i približavanju istraživačkim rezultatima na tržištu:

  1. Pilot projekti koji čine plave tehnologije spremne za tržište i investitore (indikativni proračun EUR 8.000.000)
  2. Učinkovite strategije i tehnologije protiv morskog otpada (indikativni proračun EUR 2.000.000)
  3. Plave mreže u kontekstu Mediterana (indikativni proračun EUR 3.000.000)
  4. Zajedničke aktivnosti za poboljšanje održivosti sektora plavog gospodarstva na području Mediterana (indikativni proračun EUR 1.500.000).

Prihvatljivi korisnici su pravne osobe (javna ili privatna tijela) i međunarodne organizacije aktivne u području istraživanja i inovacija, i/ili u plavoj ekonomiji i srodnim djelatnostima kao što su morski obnovljivi izvori energije, plave biotehnologije, obalni turizam, ribolov, akvakultura, pomorski promet, brodogradnja i popravak brodova…

 

  1. Pilot projekti koji čine plave tehnologije spremne za tržište i investitore – rok za prijavu 28. veljače 2018.godine

Cilj poziva je potaknuti demonstracijske projekte temeljene na inovativnim tehnologijama za testiranje, implementaciju i povećanje nove industrije, aplikacija za usluge i rješenja za plavo gospodarstvo. To će poboljšati spremnost na tržište inovativnih tehnologija i/ili pomorskih usluga.

Preduvjet za uspješnu prijavu projekta je sudjelovanje najmanje dva partnera, uz uvjet da je jedan partner država članica EU. Također mora sadržavati najmanje jednog poslovnog partnera u smislu pravne osobe koja ostvaruje profit.

Ukupna sredstava predviđena ovim Pozivom iznose 8.000.000 EUR, iznos potpore po pojedinačnom projektu iznosi 1.000.000 EUR.

Maksimalno sufinanciranje EU-a iznosi 65% ukupnih prihvatljivih troškova. Moguće je ostvariti predfinanciranje projekta u iznosu od  40% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Maksimalno vrijeme trajanja projekta je 24 ili 36 mjeseca.

 

  1. Učinkovite strategije i tehnologije protiv onečišćenja mora – rok za prijavu 08. veljače 2018.godine

Cilj poziva je podržati konkretne metodologije i tehnologije za smanjenje volumena i štetnosti onečišćenja mora, praćenje i kvantificiranje doprinosa izvora morskog onečišćenja i uklanjanje i recikliranje, na ekološki prihvatljiv i učinkovit način.

Preduvjet za uspješnu prijavu projekta je sudjelovanje najmanje dva partnera, uz uvjet da je jedan partner država članica EU.

Ukupna sredstava predviđena ovim Pozivom su 2.000.000 EUR, iznos potpore po pojedinačnom projektu iznosi od 200.000 EUR – 500.000 EUR.

Maksimalno sufinanciranje EU-a iznosi 80% ukupnih prihvatljivih troškova. Moguće je ostvariti predfinanciranje projekta u iznosu od  40-60% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Maksimalno vrijeme trajanja projekta je 12 ili 24 mjeseca.

 

  1. Plave mreže za Mediteran – rok za prijavu 28. veljače 2018.godine

Cilj poziva je stvaranje novih radnih mjesta, inovativnosti i poduzetništva u plavom gospodarstvu kroz umrežavanje i suradnju različitih dionika poput obrazovnih instituta, pomorskih klastera i lokalnih zajednica ribara.

Preduvjet za uspješnu prijavu projekta je sudjelovanje najmanje dva do 3 partnera, ovisno o cilju, uz uvjet da je minimalno jedan partner država članica EU.

Ukupna sredstava predviđena ovim Pozivom su 8.000.000 EUR,  iznos potpore po pojedinačnom projektu iznosi od 300.000 – 700.000 EUR.

Maksimalno sufinanciranje EU-a iznosi 65% ukupnih prihvatljivih troškova. Moguće je ostvariti predfinanciranje projekta u iznosu od  40% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Maksimalno vrijeme trajanja projekta je 24 ili 36 mjeseca.

 

  1. Zajedničke aktivnosti za poboljšanje održivosti sektora plavog gospodarstva na području Mediterana – rok za prijavu 08. veljače 2018.godine

Cilj poziva je podržati obnovu oštećenih ili degradiranih obalnih i morskih ekosustava na području Mediterana.

Preduvjet za uspješnu prijavu projekta je sudjelovanje najmanje dva partnera, uz uvjet da je jedan partner država članica EU, a drugi partner zemlja koja nije članica EU ali graniči sa Mediteranom.

Ukupna sredstava predviđena ovim Pozivom su 1.500.000 EUR. iznos potpore po pojedinačnom projektu iznosi 1.500.000 EUR.

Maksimalno sufinanciranje EU-a iznosi 80% ukupnih prihvatljivih troškova. Moguće je ostvariti predfinanciranje projekta u iznosu od  40% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Maksimalno vrijeme trajanja projekta je 36 mjeseci.

 

Više na linku

 

Objavljen je poziv za podnošenje projektnih prijedloga za natječaj „Održivo plavo gospodarstvo“

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja