Objavljen Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana u kućanstvima za vlastitu potrošnju

  29.06.2020, 11:51h   •     RA Admin

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je „Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju“.

Cilj ovog poziva je omogućiti potrošačima da proizvode vlastitu energiju i na neki način budu energetski neovisni.

Programom sufinanciranja za obiteljske kuće obuhvaćeni su sustavi u mrežnom i u samostalnom radu, odnosno hrvatska kućanstva priključena na elektroenergetsku mrežu, ali i tzv „off grid“ sustavi.

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju do 600m2 ili do 3 stambene jedinice te više od 50% površine namijenjene stanovanju.

Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna.

Za sufinanciranje fotonaponskih elektrana građanima je osigurano 10 milijuna kuna.

Ovisno o lokaciji, građani će za takve sustave moći dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna, a sredstva donacije će se dodjeljivati do iskorištenja sredstava ili do kraja godine.

Novost od ove godine je način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-prijave na javne pozive Fonda.

Zainteresirani građana trebaju izraditi i aktivirati svoj korisnički račun u sustavu za e-prijave koji se nalazi na stranicama Fonda.
Online prijavni obrazac i učitavanje pripadajuće dokumentacije ne mora raditi osobno prijavitelj, nego bilo koja osoba koju prijavitelj zaduži.

Od 1. kolovoza 2020. će se podaci za prijavu i dokumentacija moći učitavati u sustav za e-prijave, a 24. kolovoza od 9:00 sati Fond započinje sa zaprimanjem prijava.

Više informacija o javnom pozivu te potrebnu dokumentaciju za prijavu možete pronaći na poveznici.

 

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana u kućanstvima za vlastitu potrošnju

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja