Objavljen javni poziv Programa INTERREG CENTRAL EUROPE

  22.09.2017, 11:44h   •     RA Admin

Objavljen je 3. Poziv za dostavu projektnih prijedloga  Programa Interreg CENTRAL EUROPE koji će biti otvoren do 25.01.2018. godine. Opći cilj programa je suradnja izvan granica kako bi središnji europski gradovi i regije bile bolje mjesta za život i rad kroz primjenu pametnih rješenja koja odgovaraju regionalnim izazovima u području inovativnosti, gospodarstva s niskom razinom ugljika, okoliša, kulture i transporta.

U okviru trećeg poziva, definirane su 4 prioritetne osi pod kojima se mogu podnijeti projektni prijedlozi:

  1. Suradnja na INOVACIJAMA kako bi SREDIŠNJA EUROPA postala konkurentnija,
  2. Suradnja na strategijama ZA NISKU RAZINU UGLJIKA u SREDIŠNJOJ EUROPI
  3. Suradnja na prirodnim i kulturnim resursima za održivi razvoj
  4. Suradnja na TRANSPORTU kako bi se bolje povezala SREDIŠNJA EUROPA

Prihvatljivi prijavitelji: nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela, privatne ustanove, uključujući tvrtke i međunarodne organizacije koje djeluju po nacionalnom zakonu bilo koje države članice Programa INTERREG CENTRAL EUROPE. Projekti moraju uključiti u partnerstvo najmanje tri partnera za financiranje, najmanje tri zemlje i biti najmanje dva od partnera koji se nalaze u regijama CENTRAL EUROPE.

Programsko područje: sve regije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije, kao i dio Njemačke i Italije.

Ukupni iznos Poziva je 60 milijuna eura, minimalni iznos potpore po projektnom prijedlogu je1 milijun eura, a maksimalni iznos potpore 5 milijuna eura

Intenzitet potpore: 85% ukupnih troškova za prijavitelje iz Hrvatske

Povodom objave navedenog javnog poziva, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa, organizira nacionalni info dan koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pripreme za prijavu na treći poziv.

Radionica će se održati 4. listopada 2017. s početkom u 10 sati u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dvorana na 5. katu (Miramarska cesta 22, Zagreb), a detaljan program možete pogledati ovdje. Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem Prijavnog obrasca.

Više o Interreg CENTRAL EUROPE programu i javnom pozivu možete pronaći na linku: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/home.html

Objavljen javni poziv Programa INTERREG CENTRAL EUROPE

 

Copyright © 2012-2018   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja