Novi poziv u sklopu programa URBACT III i najava događanja za predstavljanje

  09.01.2019, 08:54h   •     RA Admin

Objavljen je novi poziv iz programa URBACT III. Riječ je o pozivu za „Mreže za planiranje“ koji je objavljen 7. siječnja i bit će otvoren do 17. travnja 2019.

URBACT III program traži do 23 nove Mreže za planiranje. Mreže za planiranje nastoje pomoći europskim gradovima pronaći rješenja za urbane izazove. Te mreže okupljaju do 10 partnera iz različitih europskih zemalja koji dijele iskustva i uče jedni od drugih. Partneri će izraditi Integrirani akcijski plan i imat će priliku isprobati neka rješenja manjih razmjera u svojim gradovima. Taj će posao biti obavljen okupljanjem lokalnih dionika i radom u lokalnim i transnacionalnim partnerstvima.

Više informacija na http://urbact.eu/otvoren-urbact-ov-poziv-za-mre%C5%BEe-za-planiranje.

Kako nas iskustvo uči da se mreže relativno brzo formiraju, pozivamo Vas da reagirate što prije, a organizirano je nekoliko događanja s ciljem predstavljanja poziva i lakšeg traženja projektnih partnera.

U Hrvatskoj će poziv (i iskustva gradova koji su već bili uključeni u URBACT) biti predstavljen na Infodanu u Opatiji, 17. siječnja. Program Infodana nalazi se u nastavku. Registracije za sudjelovanje otvorene su do 15. siječnja, a registrirati se možete na https://goo.gl/forms/4cefCe3D0PnnbHPM2.

Također, u Španjolskoj u Madridu će se održati veliki međunarodni Infodan 22. i 23. siječnja 2019. koji će biti fokusiran na umrežavanje projektnih partnera kojima je već poznato kojom temom bi se htjeli baviti u URBACT-ovoj mreži. Grad Madrid poziva gradove zainteresirane za uključivanje u mrežu u kojoj će oni biti vodeći partner, a koja će se baviti uključivanjem građana u procese odlučivanja koristeći web platformu. Gradovima zainteresiranima za tu temu (do 5 europskih gradova) spremni su pokriti troškove prijevoza i smještaja. Ako ste zainteresirani, pozivamo vas da se javite do petka, 11. siječnja u Udrugu gradova u RH na e-mail: info@udruga-gradova.hr, s kratkim opisom na engleskom jeziku (do 5 rečenica) te opišete kako i zašto bi se željeli baviti navedenom temom, kako bi vas oni mogli predložiti domaćinima. Gradovi koji su zainteresirani za druge teme, mogu sudjelovati na Infodanu u Madridu o vlastitom trošku ili putem video tehnologija (više informacija naknadno).

Više informacija o cijelom događanju možete pronaći na http://urbact.eu/infodayes-2019-creating-networks-urbact-apn-call.

Za potrebe povezivanja partnera zainteresiranih za uključivanje u Mrežu za planiranje, razvijena je jednostavna web platforma na kojoj možete predložiti vlastitu ideju ili izraziti interes za priključivanje već postojećoj ideji. Web platforma se nalazi na http://urbact.eu/partner-search-tool.

Korisni dokumenti

Uvjeti i pravila – Poziv za stvaranje do 23 Mreže za planiranje

Vodič za Mreže za planiranje – Faza 1

Uputstva za URBACT III program - 9. verzija

Praktičan vodič za SYNERGIE prijave

Partnerske institucije koje sudjeluju u URBACT-u II i URBACT-u III

 

# Dokument: Format: Veličina:
Urbact info dan Opatija pdf 217.22 KB
Novi poziv u sklopu programa URBACT III i najava događanja za predstavljanje

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja