Kreditni program „Kreditom do uspjeha 2014“

  04.12.2017, 09:19h   •     RA Admin

Šibensko-kninska županija u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta i poslovnim bankama raspisala je javni natječaj za poduzetničke kredite iz Programa „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1.- „Kreditom do konkurentnosti“. Kreditni program je sklopljen 2015. godine između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (MINGO) i Šibensko-kninske županije, a javni poziv je otvoren trajno.

Korisnici kredita mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva i to: trgovačka društva, d.o.o. i j.d.o.o., obrti te profitne ustanove, koji ulažu na područje Šibensko-kninske županije, neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu.

Prednost pri dodjeli subvencija imaju ulaganja u proizvodne djelatnosti (10-32 po NKD iz 2007), projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije, te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta. Krediti se ne odobravaju za refinanciranje postojećih kredita, odnosno zatvaranje postojećih obveza prema bankama ili drugim kreditnim/financijskim institucijama.

Najniži iznos za koji se može zatražiti kredit je 100.000,00 kuna, dok je najviši iznos 5.000.00,00 kuna.

Najviša nominalna kamatna stopa iznosi 7%, uz jamstvo HAMAG-a najviše 6,5%. MINGO subvencionira kamatnu stopu s: 2 postotna poena za projekte iz proizvodne djelatnosti odnosno 1 postotni poen za projekte iz uslužne djelatnosti. Šibensko-kninska županija subvencionira kamatnu stopu s 1 postotnim poenom. Konačna kamatna stopa i ostali uvjeti se ugovaraju s jednom od navedenih poslovnih banaka:

1. Erste & Steiermarkische bank d.d. Rijeka

2. Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb

3. Jadranska banka d.d. Šibenik

4. Privredna banka Zagreb d.d. Zagreb

5. Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb

6. Zagrebačka banka d.d. Zagreb

7. Addiko Bank Zagreb d.d.

Kreditni zahtjevi (2 primjerka) na propisanom obrascu i prilozima koje donosimo u nastavku, podnose se Povjerenstvu za provedbu postupka javnog natječaja za utvrđivanje prijedloga poduzetničkih projekata za Poduzetničke kredite na slijedeću adresu:

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije 

Povjerenstvu za provedbu postupka javnog natječaja

Velimira Škorpika 6, 22000 Šibenik

Više o ostalim kreditnim programima možete saznati OVDJE.

 

# Dokument: Format: Veličina:
Javni natječaj pdf 167.04 KB
Zahtjev obrazac pdf 281.38 KB
Poslovni plan pdf 178.63 KB
Izjava o korištenim potporama pdf 132.08 KB
Kreditni program „Kreditom do uspjeha 2014“

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja