Konferencija projekta „BLUE KEP”

  07.06.2019, 11:06h   •     RA Admin

Izrazito nam je zadovoljstvo pozvati vas na završnu konferenciju projekta „BLUE KEP”  koja će se održati 12. lipnja 2019.g. u Gradskoj knjižnici ''Juraj Šižgorić'' u Šibeniku u 12 sati.

Putem ovog projekta potiče se mobilnost učenika te se u tu svrhu provodi razmjena 19 učenika iz  hrvatskih te 20 učenika iz talijanskih srednjih tehničkih škola aktivnih na području plavog rasta, točnije iz sektora nautike, brodogradnje i brodostrojarstva. 

Uz učenike iz Istarske i Splitsko-dalmatinske županije, na razmjenu u Italiju je putem ovog projekta poslano i ukupno 8 učenika iz Industrijsko – obrtničke, Tehničke i Prometno tehničke škole u Šibeniku.

  • Učenici 3. razreda pomorskih nautičara iz Prometno-tehničke škole Šibenik - Jakov Bezić, Bruno Ivičin i Josip Radić su tako pohađali nastavu u školi I.S.I.S. Nautico „Tomaso di Savoia Duca di Genova te su odradili stručnu praksu u tvrtki Ocean Trip e Mare u Trstu;
  • Učenici 2. razreda brodskih električara iz Industrijsko-obrtničke škole Šibenik - Dario Baranović, Luka Labor i Lucijan Španja, pohađali su nastavu u školi I.S.I.S. „Brignoli – Einaudi – Marconi“ iz Staranzana te su odradili stručnu praksu učenici u tvrtki Monte Carlo Yacht u Monfalconeu;
  • Učenici 3. razreda tehničara za brodostrojarstvo iz Tehničke škole Šibenik - Kristijan Vodan i Marko Žaja pohađali su nastavu u školi I.I.S. Fazzini-Mercantini – Grottammare, a stručnu praksu odradili su u brodogradilištu Naval Tecnica i Centro radioelettrico maritime.

Cilj ovog projekta jest putem suradnje talijanskih i hrvatskih obrazovnih institucija, poboljšati razmjenu znanja i ljudskih resursa te time pozitivno utjecati na gospodarski razvoj cijelog prekograničnog područja. 

Ukupan proračun projekta je 921.134,00 €, a projektni partneri su uz  Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, koja projekt provodi na području Šibensko-kninske županije, organizacija Informest iz regije Friuli Venezia Giulia; Regija Marche; Jadransko-jonska euroregija; Istarska županija te Javna ustanova RERA SD iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane, učenike, roditelje i poduzetnike iz područja  plavog sektora da nam se pridruže na konferenciji te saznaju više o iskustvima, stručnoj praksi u talijanskim tvrtkama te novim stečenim znanjima i vještinama naših učenika u Italiji.

Program događanja:

Šibenik, 12. lipnja 2019.g.

Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić”

 

12:00           

Predstavljanje projekta i Okrugli stol na temu razmjene učenika iz projekta Blue KEP

 

Karmela Crnica, savjetnica Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije

 

Mira Lepur, Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija

 

Zorana Bačelić, v.d. ravnateljica Prometno-tehničke škole Šibenik

 

Zoran Živković, Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Šibenik

 

Josip Belamarić, Ravnatelj Tehničke škole Šibenik

 

Učenici Prometno-tehničke, Industrijsko-obrtničke Tehničke škole u Šibeniku

13:00                                   

Domjenak i druženje s predstavnicima medija

Konferencija projekta „BLUE KEP”

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja