Javni poziv „Energetska obnova obiteljskih kuća“ – u najavi za lipanj 2020. godine

  14.05.2020, 13:41h   •     RA Admin

Na sjednici Vlade održanoj 14. svibnja 2020. godine prihvaćen je Program energetske obnove obiteljskih kuća.

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da krajem ljeta kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Poziv će se objaviti u lipnju kako bi građani imali barem dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama.

Program energetske obnove Ministarstvo graditeljstva pripremilo je ranije, ali cijeli postupak odgođen je zbog koronavirusa.

Za energetsku obnovu obiteljskih kuća osigurano je 142 milijuna kuna, a s obzirom na važnost i interes koji izaziva ovaj poziv najavljena je mogućnost osiguranja dodatnih sredstava.

Stopa sufinanciranja će iznositi 60%.

Raspisivanje poziva za energetsku obnovu odnosit će se na sve obiteljske kuće, bez obzira na godinu izgradnje, a osnovni uvjet je da se radi o legalnim objektima.

Po donošenju ove Odluke, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će objaviti Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća u kojem će detaljno biti navedeni prihvatljivi uvjeti i dokumentacija za prijavu.

Više o najavljenom javnom pozivu možete pronaći na poveznici.

 

Javni poziv „Energetska obnova obiteljskih kuća“ – u najavi za lipanj 2020. godine

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja