Investitori od sada mogu u HBOR po kredit za izradu projektne i ostale investicijske dokumentacije

  02.11.2015, 14:28h   •     MEDIAN Admin

Zagreb, 2. studenog 2015. – Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) uvela je novi kreditni program namijenjen financiranju pripreme i izrade projektne i ostale investicijske dokumentacije.

U pripremi investicijskih projekta financiranje troška izrade projektne i ostale investicijske dokumentacije poduzetnicima nerijetko predstavlja značajan problem u zatvaranju financijske konstrukcije. Upravo zato HBOR uvodi novi kreditni program kojem je cilj omogućiti investitorima sredstva potrebna za izradu projektne i ostale investicijske dokumentacije, poduprijeti stvaranje poticajnog okruženja za ulaganje u investicijske projekte i time posredno poticati razvoj proizvodnje proizvoda i pružanja usluga namijenjenih realizaciji investicijskih projekata.

Sredstvima kredita moguće je financiranje izrade idejnog rješenja, investicijske studije, troškovnika, studije utjecaja na okoliš, ishođenja lokacijske, građevinske i uporabne dozvole te ostale dokumentacije koja je neophodna za realizaciju investicije. Sredstva se, među ostalim, mogu koristiti i za izradu dokumentacije za projekte koji će se nominirati za financiranje u okviru Plana ulaganja za Europu (Junkerov plan).

Sredstvima kredita može se financirati priprema projekata javnog i privatnog sektora, a korisnici kredita mogu biti jedinice lokalne i područne samouprave, komunalna društva, trgovačka društva, obrti, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge i ustanove.

Zahtjev za kredit s pripadajućom dokumentacijom podnosi se izravno u HBOR. Moguće je kreditiranje 100 posto troškova izrade projektne dokumentacije s PDV-om. Rok otplate kredita je do 5 godina uz godišnju kamatnu stopu od 6 posto.

Detaljnije informacije o programu možete pronaći na linku

Investitori od sada mogu u HBOR po kredit za izradu projektne i ostale investicijske dokumentacije

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja