Dani regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku, 05. - 07. listopada 2017. godine

  25.09.2017, 13:44h   •     RA Admin

Konferencija ,,Dani regionalnog razvoja i EU fondova" ove godine održati će se u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris (Hoteli Solaris 86), u razdoblju od 5. do 7. listopada 2017. godine.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nositelj je politike ravnomjernog regionalnog razvoja čiji je cilj dodatno razvljati slabije razvijena područja u Republici Hrvatskoj i tako smanjiti regionalne razvojne nejednakosti. Također, ravnomjerni regionalni razvoj jedan je od najvažnijih ciljeva Europske unije koja čak trećinu svoga proračuna izdvaja za razvoj slabije razvijenih regija kroz kohezijsku politiku i EU fondove. Politika ravnomjernog regionalnog razvoja u Republici Hrvatskoj podrazumijeva planiranje, provođenje i koordinaciju aktivnosti regionalne razvojne politike i uspostave cjelovitog sustava programirana, upravljanja i financiranja regionalnog razvoja. Ministarstvo u okviru svog djelokruga provodi aktivnosti kojima je cilj planiranje, provedba i vrednovanje programa namijenjenih razvoju jedinica lokalne samouprave, županija i širih regija, poticanje razvoja prekogranične, transnacionalne i međuregionalne suradnje, kao i priprema strateških i operativnih dokumenata te projekata za korištenje sredstava EU fondova i ostalih međunarodnih izvora financiranja namijenjenih regionalnom razvoju te unaprjeđenju radnih i životnih uvjeta u svim krajevima Hrvatske, a osobito u slabije razvijenim područjima.
 
S ciljem informiranja opće javnosti, potencijalnih korisnika i korisnika o svim aktualnostima politike ravnomjernog regionalnoga razvoja te mogućnostima financiranja lokalnih i regionalnih razvojnih projekata pomoću sredstava iz EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira konferenciju ,,Dani regionalnoga razvoja i EU fondova" koja će se održati od 5. do 7. Iistopada 20l7. godine u turističkom naselju Solaris u Šibeniku. 
 
Tijekom trodnevnog događanja sudionicima konferencije predstavit će se Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske, nacionalni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, dosadašnji rezultati te aktualne mogućnosti financiranja projekata iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, programi europske teritorijalne suradnje, iskustva drugih zemalja članica Europske unije, primjeri dobre prakse i druge teme. Konferencija je namijenjena nositeljima regionalnoga razvoja na svim razinama, a ujedno je i prilika za razmjenu iskustava, umrežavanje i jačanje suradnje s ciljem realizacije što većeg broja projekata.
 
 
Dani regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku, 05. - 07. listopada 2017. godine

 

Copyright © 2012-2018   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja