Uspješno održan 1. dan radionice „Održivi razvoj i digitalna tranzicija“

  12.05.2022, 12:57h   •     RA Admin

U suradnji s CroTechHub-om, Razvojna agencija Šibensko-kninske županije je u ABC-u održala prvi dan radionice održivog razvoja i digitalne tranzicije s fokusom na prilike, izazove te primjere održivih i pametnih sredina.

Radionicu je vodio Emil Perić iz CroTechHub-a, stručnjak za digitalizaciju i održivi razvoj, dok su na samoj radionici prisustvovali predstavnici županije, gradova, općina i javnopravnih tijela s područja Šibensko-kninske županije.

Tokom radionice sudionici su upoznati s izazovima strateškog planiranja u novom financijskom okviru (2021.-2027.) s fokusom na razvoj projekata održivog razvoja i digitalne tranzicije, odnosno s terminima i konceptima održivog razvoja te s primjerima dobre prakse, odnosno projektima koji su razvili inovativne koncepte u području održivosti, digitalizacije i zelene tranzicije.

Cilj radionice „Održivi razvoj i digitalna tranzicija“, organizirane u sklopu projekta Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji – II. faza“, je predstaviti načine na koje se aspekti održivosti i tehnološko-digitalne tranzicije mogu integrirati u razvojne projekte županije, gradova i općina te analizirati mogućnosti primjene primjera dobrih praksi odnosno projekata koji obuhvaćaju primjenu koncepata umjetne inteligencije, kružne i nisko ugljične ekonomije i poljoprivrede i sl.

Trodnevna radionica se nastavlja u petak, 13. svibnja s fokusom na interaktivni praktikum gdje će se sudionici upoznati s primjerima praktične primjene iz područja kružne ekonomije, energetike, odlaganja otpada te ruralnog razvoja uz stvaranje projektnih ideja dok je treći i ujedno zadnji dan radionice, planiran za 18. svibnja, rezerviran za prezentacijski dio za čelnike općina, gradova i županije.

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja