U Splitu održan 4. partnerski sastanak projekta BLUE KEP

  19.06.2019, 10:28h   •     RA Admin

U Hotelu Park u Splitu 18.06.2019. održan je četvrti partnerski sastanak projekta BLUE KEP - Knowledge Exchange Program and integration of education systems in the cross border area koji sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Partneri su na sastanku predstavili projektne aktivnosti koje su provedene u periodu od siječnja do lipnja 2019. U nadolazećem razdoblju do kraja rujna 2019. planira se dovršiti obrazovne module te organizirati finalnu konferenciju koja će se u rujnu održati u Anconi. Također će se u rujnu rezultati projekta prezentirati nadležnom hrvatskom i talijanskom ministarstvu.

Projekt BLUE KEP - Blue Knowledge Exchane Program and Integration of education system in the cross border area ima za cilj poboljšanje okvirnih uvjeta za inovacije u nautičkom i pomorskom sektoru unutar područja suradnje jačanjem integracije obrazovnih sustava u prekograničnom području kroz usklađivanje tehničkih sustava obrazovanja. Cilj će se postići standardizacijom školskih kurikuluma tehničkih škola između talijanskog i hrvatskog sustava obrazovanja i bolju integraciju s proizvodnim sektorom i metoda za procjenu i priznavanje obrazovnog i stručnog znanja studenata.

Očekuje se da će projekt doprinijeti stvaranju integriranog obrazovnog i stručnog okvira u području djelovanja partnera, što će dovesti do povećane mobilnosti znanja i radne snage te povećati korištenje ekonomskog potencijala područja.

Nositelj projekta je INFORMEST– agencija za razvoj i međunarodnu ekonomsku suradnju (Italija), a partneri na projektu su: Jadransko jonska euroregija, regija Marche (Italija), Istarska  županija, Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije

Ukupan proračun projekta BLUE KEP je 921.134,00 €, dok proračun Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije iznosi 147.132,00 €. Projekt je započeo 01. siječnja 2018. i traje do 30.09. 2019. godine.

Za više informacija posjetite službenu web stranicu projekta www.italy-croatia.eu/web/blue-kep

 

U Splitu održan 4. partnerski sastanak projekta BLUE KEP

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja