U Milanu održan Generalni sastanak svih Europe Direct centara s područja Europske unije

  06.06.2022, 13:50h   •     RA Admin

Predstavnik Razvojne agencije ŠKŽ, ujedno i voditelj EUROPE DIRECT-a Šibensko-kninske županije Stipe Španja, sudjelovao je na Generalnom sastanku Europe Direct Centara koji se ove godine održao u Milanu. 

Ove godine, Generalni sastanak okupio je preko 400 Europe Direct menadžera koji su aktivno sudjelovali u radionicama i raspravama te u koordinaciji s predstavnicima Europske komisije i parlamenta zajednički osmišljavali i razmjenjivali projektne ideje i mogućnosti suradnje, ali i umrežavanja. Ovo je prvi Generalni sastanak nove generacije Europe Direct mreže za razdoblje do kraja 2025. godine, a Europe Direct Šibensko-kninske županije jedan je od novih centara koji je imao priliku predstaviti se članovima mreže.

Europe Direct najveća je mreža Europske komisije čiji je zadatak kontinuirano i proaktivno surađivati s građanima tako da ih informira o EU aktivnostima na lokalnoj razini, da ih potiče na aktivno sudjelovanje u europskim demokratskim procesima i organizira događanja i aktivnosti od interesa za građane u skladu s europskim politikama i strategijom. 

Šibensko-kninska županija se sudjelovanjem na ovom projektu pozicionirala na karti Europe Direct mreže i uspostavila direktnu suradnju s Europskom komisijom. Europe Direct Šibensko-kninske županije član je mreže od prošle godine i do sada je organizirao niz događanja za građana, udruge, gradove, općine, mlade i ostale ciljane skupine.

Sve novosti i aktualnosti iz Europske unije te aktivnosti koje se planiraju za ovu godinu možete saznati na njihovoj web stranici ali i društvenim mrežama Facebooku i Instagramu

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja