Prvi Dani cikloturizma u Metkoviću, 15. - 17. 05. 2019.

  05.04.2019, 13:48h   •     RA Admin

U Europskoj uniji je godišnji prihod od cikloturizma veći od prihoda koji se ostvari od cruisera i iznosi oko 44 milijarde eura!
Cikloturizam je održiva djelatnost, bez ikakvih štetnih posljedica na okoliš, njime se bave mali i srednji poduzetnici što izravno potiče gospodarski i društveni razvoj lokalnih zajednica!
Cikloturistička sezona u Hrvatskoj može trajati cijelu godinu, a cijela Hrvatska, zbog svoje očuvanosti, geografske raznolikosti i bogate kulture, može biti iznimno uspješna cikloturistička destinacija.

Cikloturizam ne poznaje razliku između obale i kontinenta. Cikloturizam ne razlikuje velike i male destinacije. Cikloturizam destinacije razlikuje po kvaliteti infrastrukture i razini usluga.
Cikloturizam je iznimna prilika da turistički slabije aktivna ili razvijena područja brzo i uz nevelika ulaganja iskorače na iznimno atraktivno, brzorastuće i vrijedno tržište suvremenog, aktivnog turizma koje godišnje ostvaruje oko 20 milijuna noćenja.
EuroVelo standardi osmišljavanja, trasiranja i opremanja staza te nuđenja usluga i načina promocije cikloturistima osiguravaju predvidljivu razinu ponude što destinacije razvijene na taj način čini konkurentnijima, vidljivijima i uspješnijima.
 

KAKO I ZAŠTO RAZVIJATI CIKLOTURIZAM SAZNAJTE NA PRVIM DANIMA CIKLOTURIZMA U METKOVIĆU 15. - 17. 05. 2019.

Prijave na  linku.

Prvi Dani cikloturizma u Metkoviću, 15. - 17. 05. 2019.

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja