Potpisan Ugovor o izvođenju radova energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin u iznosu 3.556.163,94 kuna

  19.11.2019, 15:28h   •     RA Admin

Danas je u Kninu s tvrtkom JUKIĆ-DAM d.o.o. potpisan Ugovor o izvođenju radova energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin u iznosu 3.556.163,94 kuna.

Energetska obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin predviđa energetsku sanaciju ovojnice i krovišta zgrade te zamjenu postojeće stolarije energetski učinkovitijom. Radovi će započeti 07. siječnja 2020. godine, a planirani rok za završetak je 9 mjeseci.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije od samih početaka je uključena u ovaj projekt kroz funkciju tehničke pomoći te je u suradnji s ravnateljicom Doma pripremala, a ujedno trenutno i provodi navedeni projekt.

Projekt ukupne vrijednosti 4.049.292,77 kuna sufinancira Europski fond za regionalni razvoj sa 40% sredstava, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sufinancira dodatnih 42% sredstava, dok sufinanciranje Šibensko-kninske županije iznosi 18% ukupne vrijednosti projekta.

Provođenje ovih energetskih mjera rezultirati će uštedama energije i smanjenjem emisije CO2 za 72%, što je značajan doprinos zaštiti okoliša te će se energetski razred objekta promijeniti iz razreda D u razred A.

Realizacijom ovog projekta ostvarit će se i financijske uštede u proračunu ustanove, podići kvaliteta života korisnika usluga u Domu kroz učinkovitije funkcioniranje grijanja i hlađenja objekta, a ušteda na financijskim sredstvima preusmjerit će se na podizanje standarda kvalitete socijalnih usluga.

 

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja