PROMOCIJA PODUZETNIKA - OBRT FRANKINE KRPICE - vl. DANIJELA JAGATIĆ

  06.03.2019, 09:27h   •     RA Admin

Frankine krpice je simpatičan naziv krojačke radnje mlade šibenske poduzetnice Danijele Jagatić. Danijela se počela baviti poduzetništvom 2018. godine kada je iskoristila poticaj za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i otvorila obrt. Njezina krojačka radnja se nalazi na atraktivnoj lokaciji u samom središtu Šibenika na adresi Vladimira Nazora 3.

Danijela je inače rodom iz Garešnice i obzirom da tamo nije imala veliki izbor školovanja, odlučila se za zvanje krojačice. No, prava ljubav prema tom zanimanju rodila se tek nakon što se zaposlila u tvornici tekstila Modea.

Za otvaranje krojačke radnje u Šibeniku odlučila se pošto je zaključila da u centru grada nedostaje jedan ozbiljan krojački salon koji bi se bavio prepravcima odjeće i raznim drugim potrebama iz područja tekstilne djelatnosti.

Danijela ponosno ističe da u njezinoj radnji, što se tiče tekstila, ne postoji riječ nemoguće. U svome dosadašnjem bogatom iskustvu šivala je narodne nošnje za Kulturnu udrugu Kolajnice, zatim za trgovinu Faust koji je poznat po brendiranoj odjeći Lulu Couture, a posebno je ponosna na svoju kolekciju dječje odjeće koju je u potpunosti sama kreirala i sašila. Također se bavila i presvlačanjem tapeciranog namještaja, a u budućnosti planira svoje usluge proširiti i na uređenje interijera, manjih hotela, apartmana i ugostiteljskih objekata.

Najveći izazov sa kojim se susreće praktički svakodnevno je uz vidu konkurencije sa dalekog istoka koji preko mnogobrojnih web shopova nastupaju sa osjetno pristupačnijim cijenama, ali isto tako i lošijom kvalitetom. Osim ovoga, smatra da su prepreka i visoke cijene najma poslovnih prostora u gradu Šibeniku.

Što se tiče načina na koji bi država odnosno regionalna/lokalna samouprava mogla pomoći poduzetnicima, smatra da bi prije svega trebali organizirati razne tečajeve i informativne radionice namijenjene poduzetnicima početnicima. Takva jedna vrsta pomoći bi u njezinom konkretnom slučaju bila od velike koristi, obzirom da se doselila u grad koji nije poznavala i u kojemu joj je sve bilo novo.

Za kraj, Danijela poručuje mladima i javnosti da ne odustaju u svome poduzetničkom pothvatu, svaki početak je težak, ali u konačnici se isplati, jer kako kaže jedna mudra izreka „upornost je odlika jakih“.

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja