PROMOCIJA PODUZETNIKA 022 J.D.O.O. - VEDRAN ŠKUGOR I LUKA ŠKUGOR

  14.03.2019, 15:07h   •     RA Admin

Iako do prije svega nekoliko godina grad Šibenik i proizvodnja piva jednostavni nisu mogli stati u istu rečenicu, mladi šibenski poduzetnici Vedran i Luka Škugor odlučili to promijeniti, naime ovaj dvojac je  zaslužan su za otvaranje već druge šibenske pivovare.

Pivovara 022“, kako su ponosno prema pozivnom broju rodnog grada nazvali svoje poduzeće, je mali proizvođač craft piva po vlastitoj recepturi i po njemačkom zakonu o čistoći piva.

Iako osnovani tek 2017 godine, njihova poduzetnička priča počinje puno ranije i u puno skromnijim uvjetima nego danas. Nakon godina kuhanja piva u raznim kuhinjama i podrumima, prije svega za osobne potrebe,  odlučuju se za puno ozbiljniji pristup. Odlučuju iskoristiti svoje znanje i iskustvo te dižu kredit, kupuju novu opremu i sele se u novi prostor.

Rezultat njihova dosadašnjeg rada je prvo pivo naziva „1066“ stavljeno na tržište u prosincu 2017. godine, zatim njihov drugi proizvod, pivo „1646“ proizvedeno u listopadu 2018.godine, a u travnju ove godine će izaći na tržište njihovo treće pivo „83:83“. Kao što će mnogi Šibenčani odmah prepoznati, svi nazivi njihovih proizvoda vuku korijene iz bitnih godina ili događaja iz šibenske povijesti, tako 1066. godina označava prvi spomen grada Šibenika u pisanim dokumentima, 1646. godina, izgradnja  dviju tvrđava, Barone i Sv.Ivan, a „83:82“ označava najveći uspjeh šibenskog sporta tj. rezultat povijesne utakmice Šibenka-Bosna 1983. godine.  Naši poduzetnici su na taj način, osim samog piva odlučili promovirati i svoj rodni grad i županiju.

Svoje pivo prodaju u cijeloj Hrvatskoj u svim većim gradovima, a zahvaljujući stranim turistima koji posjećuju našu zemlju, dobar glas o kvaliteti njihovih proizvoda širi se i van granica države.

Najveći problemi sa kojima se susreću u poslovanju su birokracija, visoki nameti od strane države, te ekskluzivni ugovori velikih korporacija sa vlasnicima ugostiteljskih objekata kojima se brani ulazak malih pivovara u ugostiteljske objekte koji su potpisali takav ugovor. Smatraju da bi država mogla pomoći mali poduzetnicima smanjivanjem nameta i birokracije barem u prvim godinama poslovanja.

Poruka koju bi željeli uputiti mladim poduzetnicima jest da je put od ideje do realizacija izuzeto mukotrpan, te ukoliko nešto doista želite, probajte i ne odustajte!

I za kraj poručuju „support your local brewery-drink local beer“. Muški dio Razvojne agencije Šibensko-kninske županije ih u potpunosti podržava!

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja