Organiziran događaj Pokretanje mreže znanja, u sklopu projekta COMPETE PLAMET

  08.03.2018, 12:50h   •     RA Admin

U  Javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije danas 08. ožujka 2018. godine s početkom u 10:00 sati organiziran je događaj Pokretanje mreže znanja, u sklopu projekta COMPETE PLAMET-Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u djelatnosti prerade metala i plastike, kroz razvoj mreže znanja i poduzetničke infrastrukture.

Događanju se odazvalo znatan broj uzvanika, od čega je bilo 12 predstavnika tvrtki sa područja Šibensko-kninske županije, te 13 institucija sa područja Šibensko-kninske županije, kao i predstavnici partnerskih institucija iz BIH, JU Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke - HERAG i Općina Posušje.

 

Program je započeo predstavljanjem projekta Compete Plamet, kojeg je predstavila Mira Lepur, ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i koordinatorica projekta.

Zrinski Pelajić, direktor, ILLYRICUM SAVJETOVANJE d.o.o., kao vanjski stručnjak na projektu za aktivnost uspostavljanja i aktivacije mreže znanja predstavio je skupu aktivnosti na uspostavljanju prekogranične mreže znanja između RH i BIH na području sektora metala i plastike.

Te na kraju, Zoran Belak, ravnatelj CEKOM-a Alutech nazočnima je predstavio mogućnosti korištenja CNC strojeva za poduzetnike, a koji će se nabaviti u okviru projekta Compete Plamet.

 

Glavni cilj projekta je poboljšati institucionalnu podršku i usluge malim i srednjim poduzetnicima u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Zapadno Hercegovačkoj županiji u Bosni i Hercegovini.

Također, cilj nam je na projektu okupiti najvažnije dionike iz privatnog i javnog sektora, obrazovnih institucija, te organizacija za istraživanje, razvoj i inovacije (takozvana „trostruka spirala“ /triple helix) i zajednički uspostaviti mrežu znanja i kompetencija u sektoru metala i plastike u prekograničnom području (KnowNet), kako bi se sektor metala i plastike učinio još konkurentnijim i dugoročno održivim. U tu svrhu je i održano današnje događanje, kako bi se okupili predstavnici triple helix-a, te ih se animiralo na daljnju suradnju na projektu, što će rezultirati uspostavom mreže znanja KnowNet u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Županiji zapadnohercegovačkoj u BIH.

Projekt se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.603.369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1.362.863,82 €. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri.

 

Radionicu je organizirala Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u partnerstvu s nositeljem projekta, Javna ustanova Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke – HERAG i partnerom Općinom Posušje.

 

Copyright © 2012-2018   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja